Dupa cum lesne puteti observa, aceasta micuta opera de arta... culinara ascunde, discret, sub fustele de foi , o adevarata incantare pentru ochisorii nostri
In directa cooperare cu nuca , foile de placinta s-au asezat cuminti, zambitoare, in tava pregatita pentru ele si-au asteptat sa fie calcate in picioare de bucatelele de nuca amestecate cu zahar , rom si esenta de vanilie. .
Cu multa demnitate , ele, nucile, au uitat cat au fost de maltratate in robot pana au devenit numai bune de baclava si au intrat cu fruntea sus in tava, pasind usor pe fustele de foi pregatite special pentru ele si unse cu ulei.Momentul infratirii a fost unul deosebit, foile si nucile salutandu-se respectuos si promitandu-si sa faca treaba buna impreuna..
Primul strat de foi a fost si cel mai mandru Rezultatul depindea de el..daca se ardea, baclavaua era compromisa..Nu s-a ars .bine , noi nu spunem pe blogşor ca am pus hartie de copt , lasam foile sa creada in continuare ca succesul le apartine in totalitate Ne facem ca nu stim, pentru ca o merita.Ne-au oferit o baclava de nota 10, nearsa , coapta bine, insiropata, exceptionala .Cand toate straturile s-au contopit si s-au asezat bine in tava ,am taiat prajitura cu un cutit ascutit, am intins un galbenus de ou pe suprafata prajiturii si am bagat tava la cuptor pentru 50-60 minute.
Intre timp, ca sa desavarsesc gustul dulce si recunoscut in toata lumea al baclavalei, am facut un sirop din apa, zahar si miere i-am adaugat si un strop de rom apoi l-am turnat peste prajitura Atat de insetata a fost baclavaua incat a fost nevoie de 700 ml de sirop ca sai potolesc arsita.Foile si nuca, bucuroase ca primesc sirop, s-au umflat de fericire, si s-au tot umflat de nu-mi venea sa cred ochilor.A rezultat o frumusete de prajitura, cu gust impecabil, potrivit de dulce si foarte aspectuoasa.
Atat de mult mi-a placut colaborarea lor, incat am tinut un mic discurs solemn in fata lor, multumindu-le din inima ca si-au dat silinta sa va ofere inca un desert delicios si ca nu m-au facut de ras.
Comentarii:
Am incercat si eu reteta este foarte buna si foarte simplu de facut. imi place si felul in care ai prezentat.
F.f.f. delicioasa
Se pliaza foile separat si se umplu cu nuca macinata
Minunatie, atat felul cum ai prezentat cat si rezultatul, felicitari!
Destul de bine... :P
E simpla siiiiiiiiiiii......................foarte dulce.e ok...........
Explicatiile nu au nici o legatura cu un site de retete. oribil !!!
Trebuia sa explice mai pe inteles cum se face ca nu toata lumea stie sa faca.