Topim margarina. Folile de placinta sunt foarte subtiri. Tăiați toate cele patru pătrate egale foaie. Fiecare patratele se unge cu margarina topita.
Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip sarma. După primul tur de scrutin, înveliți în folie Sarma. Se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.
Între timp, se amestecă siropul. Fierbem apa cu zaharul si mierea. Zeama de lamaie, coaja rasa si zaharul vanilat in jur de 10 minute.
Cand sunt gata coapte, "sarmalutele", se imbiba cu siropul preparat. Se va absorbi foarte repede siropul in baclava. Seasupra se presara nuca pisata.
Comentarii (13):
Sucks
A iesit super! multumesc
Binisor
Super
Siropul se apropie foarte mult de ce ma intereseaza,adica mai mult si suficien de aromat!
Bv
O sa o incerc...sper sa fie ffffffffffffffbuna
Super bune
Excelent!!!
Deasupra se pune fistic verde ras. Adriana