Baclava turceasca
Ingrediente
4
Ingrediente sirop:
Preparare
Preparare15 min
Gătire45 min
Topim margarina. Folile de placinta sunt foarte subtiri. Tăiați toate cele patru pătrate egale foaie. Fiecare patratele se unge cu margarina topita.
Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip sarma. După primul tur de scrutin, înveliți în folie Sarma. Se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.
Între timp, se amestecă siropul. Fierbem apa cu zaharul si mierea. Zeama de lamaie, coaja rasa si zaharul vanilat in jur de 10 minute.
Cand sunt gata coapte, "sarmalutele", se imbiba cu siropul preparat. Se va absorbi foarte repede siropul in baclava. Seasupra se presara nuca pisata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Sucks
am gătit această rețetă
anonymous
A iesit super! multumesc
am gătit această rețetă
anonymous
Binisor
am gătit această rețetă
anonymous
Super
anonymous
Siropul se apropie foarte mult de ce ma intereseaza,adica mai mult si suficien de aromat!
anonymous
Bv
anonymous
O sa o incerc...sper sa fie ffffffffffffffbuna
anonymous
Super bune
anonymous
Excelent!!!
anonymous
Deasupra se pune fistic verde ras. Adriana
Punctează această reţetă