Baclava turceasca

Aperitiv
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Ingrediente sirop:

Preparare

Preparare15 min
Gătire45 min
  • Baclava turceasca - Preparare etapa 1Topim margarina. Folile de placinta sunt foarte subtiri. Tăiați toate cele patru pătrate egale foaie. Fiecare patratele se unge cu margarina topita.
  • Baclava turceasca - Preparare etapa 2Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip sarma. După primul tur de scrutin, înveliți în folie Sarma. Se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt.
  • Baclava turceasca - Preparare etapa 3Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.
  • Baclava turceasca - Preparare etapa 4Între timp, se amestecă siropul. Fierbem apa cu zaharul si mierea. Zeama de lamaie, coaja rasa si zaharul vanilat in jur de 10 minute.
  • Baclava turceasca - Preparare etapa 5Cand sunt gata coapte, "sarmalutele", se imbiba cu siropul preparat. Se va absorbi foarte repede siropul in baclava. Seasupra se presara nuca pisata.

Punctează această reţetă

Vicky81Vicky81

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Sucks

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

A iesit super! multumesc

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Binisor

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Siropul se apropie foarte mult de ce ma intereseaza,adica mai mult si suficien de aromat!

abuz

anonymous

Bv

abuz

anonymous

O sa o incerc...sper sa fie ffffffffffffffbuna

abuz

anonymous

Super bune

abuz

anonymous

Excelent!!!

abuz

anonymous

Deasupra se pune fistic verde ras. Adriana

abuz
  • pagina 1 / 2