Petitchef

Placinta cu carne si bere

Felul principal
6 porții
15 min
45 min
Ușor

Ingrediente

6

Pentru 12 felii mari (o tava de 30x27 cm):

Preparare

  • Pe reteta asta am pus ochii cand am aflat de ea de la Cristina si m-am tot tinut de vreo luna sa o pregatesc. Cumva tot nu se ivea ocazia, stelele nu se aliniau cum trebuie, pana weekendul trecut cand i-am facut felul :) si mi-a parut rau ca am tot amanat-o. Foarte gustoasa si calda si rece, neaparat cu multa smantana alaturi!


    Foile de placinta se decongeleaza din timp, lent, in ritmul lor. Ceapa si usturoiul le tai marunt si le calesti in putin ulei, apoi adaugi carnea si lasi la foc potrivit pana cand aceasta isi schimba culoarea iar zeama scade (cam 15 min). Amesteci din cand in cand, cat sa nu se lipeasca. Pui condimentele, stingi focul si lasi compozitia sa se raceasca.

    Separat, bati ouale impreuna cu berea. Foile de placinta le imparti in trei si le ajustezi pe dimensiunea tavii. Pui prima parte de foi pe fundul tavii, intinzi jumatate din compozitia de carne, acoperi cu a doua parte de foi, pui restul de carne si deasupra, restul de foi. Cu un cutit bine ascutit (cu grija sa nu zgarii tava, a mea e antiaderenta deci o grija-n plus la capitolul zgarieturi), cu miscari fine cat sa nu plece foile de placinta la plimbare, tai placinta in patrate. Apoi torni amestecul de oua si bere si lasi sa se absoarba lichidul, pret de 20-30 de min. Dupa acest timp, foile vor fi putin buretoase. Am pus tava pe randul din mijloc, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45-50 de min. Dupa 40 de mic e bine sa o verifici, in functie de cuptor poate sa fie gata, eu am preferat-o mai rumena. Pofta buna!


Poze

Placinta cu carne si bere
Placinta cu carne si bere - poza 2

Întrebări:




Comentarii (91):

Sorin, 26/08/2017

Noroc comments

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/08/2015

Trebuie sa fie tare buna, si eu am gatit asa ceva

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/11/2014

In sfarsit am facut-o! Daca puneam un pic mai multa sare era perfecta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/02/2014

Placinta cu carne,facuta dupa aceasta reteta,este delicioasa......

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/12/2013

E ceva bestial!!!am facut-o si a iesit super!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/11/2013

Foarte buna!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/11/2013

Am sa o pregatesc si eu .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/11/2013

Arata bine si este foarte gustoasa
trebuie mare atentie la condimentele adaugate

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Cocotierul, 22/10/2013

Extrem de gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/06/2013

Arata nemaipomenit si cred ca este si gustoasa. Dar ce intra in ierburile italienesti ? Rozmarin, maghiran,busuioc, cimbtu. oregano ? Din toate sa pun cate putin ? Tare as dori sa mai mananc o bucata, Numai in tinerete am mancat pe Lipscani la un magazin specializat cu asemenea bunatati, nu mai stiu cum se numea...Acum am 72 ani !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 10

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează