Ingrediente: 20 bucati 20 Foi de varza , 180 g orez, 2 morcovi mari, 2 cepe, sare, boia de ardei dulce, µ30 g bulion, 50 ml ulei, cimbru, 2 rosii mari si...
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 500 g fleica de porc 100 g de orez 4 cepe mari un morcov o legatura de stevie cimbru sare si piper 2 linguri pasta de tomate...
Daca primavara se numara bobocii, toamna, gospodinele isi numara borcanele cu muraturi din camara. Asezate la linie, borcane cu gogonele, varza, castraveti, conopida, gogosari, muraturile fac deliciul iernilor si sunt o alternativa mai mult decat sanatoasa a...
Ingrediente: 400 g carne de vitel tocata slaba 3 linguri de ulei 1 ceapa medie o mana de orez spalat cate 1/2 lingurita de boia cimbru cate 1 lingurita de sare...
Ingrediente: 1 varza marime mijlocie 500 g carne de porc tocata 250 g de sunca de porc afumata 150 g orez 1 ceapa mare 150 ml ulei piper boia rosie sare 1 l...
Eu credeam ca sarmalele este o mancare traditionala din Romania, dar cu ceva ani in urma am avut surpriza sa aflu ca in acelas mod in care noi facem sarmalele se pregateste si in alte tari, cum ar fi Izrael, iar in Grecia se pregateste in foi de vita si e
Istoria spune ca sarmalele au aparut in imperiul Otoman, care le-a raspandit peste tot pe unde a avut ocazia sa fie cuceritor. Termenul de sarma vine din limba turca de la cuvantul „sarmak” ce reprezinta rulou si se refera la un ambalaj ce infasoara o umplutura....
in sfarsit am gasit timp sa pun vorbele la reteta!:D sarmalele astea sunt minunate! am inaugurat oala de lut, abia asteptam! Prezentarea: Ingrediente: 700 gr. carne tocata de porc si pui (amestec)- puteti folosi vita in locul puiului, mi se par
mal
Sambata trecuta m-a sunat uica Mihai
http://www.uicamihai.blogspot.com/ sa-mi ceara o reteta de turta dulce .
Am povestit cate-n luna si stele despre oale, tavi , tigai si ce se face in ele, adica mancare.
Mi-a spus ca e in oras la cumpar