Carnea o trecem prin masina de tocat si o lasm la o parte. Ne vom ocupa de zarzavat:tocam marunt ceapa, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Punem o tigaie la incins in care pus uleiul. Punem ceapa,iar cand s-a inmuiat adaugam morcovul, amestecam si lasam 1-2 min, dupa care punem orezul spalat si scurs, amestecam iarasi si adaugam pasta de tomate.
Amestecam bine si lasam totul la calit cam 2 min., dupa care oprim focul.Cand amestecul cu orez s-a racorit, il adaugam peste carnea tocata, impreuna cu sarea ,piperul,cimbrul si stevia tocata marunt. Amestecam bine-bine-ca pe un aluat de paine.
Cat timp se mai odihneste umplutura, vom pregati frunzele de varza acra.Spalam bine varza ,trecand-o prin mai multe ape (ca sa-i mai scoatem din acreala) apoi desfacem frunza cu frunza, le taiem cotoarele,lasandu-le sa se mai scurga apa din ele.
Incepem sa impachetam sarmalele: luam o frunza de varza, nu mai mare de o palma, punem o lingurita cu varf, de umplutura, la un capat al frunzei si incepem sa rulam avand grija sa prindem marginele frunzei,in interiorul ruloului.
Procedam asa pina terminam umplutura. Intotdeauna eu fierb sarmalele la cuptor, la foc domol cam 3h, dar poate dura si mai mult daca varza este mai tare. Dupa ce terminat de impachetat, asezat intr-un vas de yena. pus pe 2 randuri, al doilea rind asezat invers fata de primul.
Invelit frumos, cu foi de varza (sa nu le fie frig!), pus apa calda ,in care dizolvat o lingura de pasta de tomate, pana la jumatatea vasului si la cuptor cu ele!Cind fierbe, apa o sa mai scada, asadar ,din cind in cind, vom mai adauga apa calda, ca sarmalele sa nu ramana uscate. Cand sint gata, servim cu smantana, mamaliguta si ardei iute mancat doar cu ardei iute si paine! Asta este mancarea preferata a lui Dragos, fiul meu cel mic!
Puteai sa bagi si niste urzici si niste loboda, daca tot ai bagat stevie in ele! Si daca ai bagat si morcov, puteai foarte bine sa mai bagi si niste telina, pastarnac si radacina de patrunjel! Nu? Doamne fereste! Mai aveti idei din astea cretine? Va mai dati si aere de "mari gospodine" pe urma!
Comentarii:
Foarte buuuuuuuuune
Morcovi la ciorbă, nu la sarmale.
Pune varza tocata între ele și un pic de coasta de porc afumata, sa-mi spui ce ti-a iesit, dar nu morcovi,
Astea nu mai sunt sarmale E un fel de ghiveci prostesc.Chris
Ce pacat sa va bateti joc asa de bucataria romaneasca.
Puteai sa bagi si niste urzici si niste loboda, daca tot ai bagat stevie in ele! Si daca ai bagat si morcov, puteai foarte bine sa mai bagi si niste telina, pastarnac si radacina de patrunjel! Nu? Doamne fereste! Mai aveti idei din astea cretine? Va mai dati si aere de "mari gospodine" pe urma!