Petitchef

Sarmalute in foi de varza acra

Felul principal
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Carnea o trecem prin masina de tocat si o lasm la o parte. Ne vom ocupa de zarzavat:tocam marunt ceapa, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Punem o tigaie la incins in care pus uleiul.
    Punem ceapa,iar cand s-a inmuiat adaugam morcovul, amestecam si lasam 1-2 min, dupa care punem orezul spalat si scurs, amestecam iarasi si adaugam pasta de tomate.
  • Amestecam bine si lasam totul la calit cam 2 min., dupa care oprim focul.Cand amestecul cu orez s-a racorit, il adaugam peste carnea tocata, impreuna cu sarea ,piperul,cimbrul si stevia tocata marunt.
    Amestecam bine-bine-ca pe un aluat de paine.
  • Cat timp se mai odihneste umplutura, vom pregati frunzele de varza acra.Spalam bine varza ,trecand-o prin mai multe ape (ca sa-i mai scoatem din acreala) apoi desfacem frunza cu frunza, le taiem cotoarele,lasandu-le sa se mai scurga apa din ele.
  • Incepem sa impachetam sarmalele: luam o frunza de varza, nu mai mare de o palma, punem o lingurita cu varf, de umplutura, la un capat al frunzei si incepem sa rulam avand grija sa prindem marginele frunzei,in interiorul ruloului.
  • Procedam asa pina terminam umplutura.
    Intotdeauna eu fierb sarmalele la cuptor, la foc domol cam 3h, dar poate dura si mai mult daca varza este mai tare. Dupa ce terminat de impachetat, asezat intr-un vas de yena. pus pe 2 randuri, al doilea rind asezat invers fata de primul.
  • Invelit frumos, cu foi de varza (sa nu le fie frig!), pus apa calda ,in care dizolvat o lingura de pasta de tomate, pana la jumatatea vasului si la cuptor cu ele!Cind fierbe, apa o sa mai scada, asadar ,din cind in cind, vom mai adauga apa calda, ca sarmalele sa nu ramana uscate. Cand sint gata, servim cu smantana, mamaliguta si ardei iute mancat doar cu ardei iute si paine! Asta este mancarea preferata a lui Dragos, fiul meu cel mic!


Poze

Sarmalute in foi de varza acra
Sarmalute in foi de varza acra - poza 2
Sarmalute in foi de varza acra - poza 3
Sarmalute in foi de varza acra - poza 4
Sarmalute in foi de varza acra - poza 5
Sarmalute in foi de varza acra - poza 6
Sarmalute in foi de varza acra - poza 7
Sarmalute in foi de varza acra - poza 8
Sarmalute in foi de varza acra - poza 9
Sarmalute in foi de varza acra - poza 10
Sarmalute in foi de varza acra - poza 11
Sarmalute in foi de varza acra - poza 12
Sarmalute in foi de varza acra - poza 13
Sarmalute in foi de varza acra - poza 14
Sarmalute in foi de varza acra - poza 15

Întrebări:




Comentarii:

21/12/2013

Foarte buuuuuuuuune

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
Rodica Rosenthal, 27/12/2022

Morcovi la ciorbă, nu la sarmale.
Pune varza tocata între ele și un pic de coasta de porc afumata, sa-mi spui ce ti-a iesit, dar nu morcovi,

(0) (0) Abuz
26/12/2022

Astea nu mai sunt sarmale E un fel de ghiveci prostesc.Chris
Ce pacat sa va bateti joc asa de bucataria romaneasca.

(1) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 25/12/2022

Puteai sa bagi si niste urzici si niste loboda, daca tot ai bagat stevie in ele! Si daca ai bagat si morcov, puteai foarte bine sa mai bagi si niste telina, pastarnac si radacina de patrunjel! Nu? Doamne fereste! Mai aveti idei din astea cretine? Va mai dati si aere de "mari gospodine" pe urma!

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează