Sarmale de pasti cu 3 feluri de frunze

Ingrediente
2
Preparare
Preparare45 min
Gătire45 min
- Se opareste varza in apa clocotita cu sare, dupa ce s-au racit frunzele, le cureti nervura din mijloc si daca sint mai mari le tai in 2, sarmalele cu cit sint mai mici cu atit sint mai gustoase.
- Intr-o cratita pui uleiul si ceapa taiata marunt sa se caleasca 1 min, adaugi orezul si il lasi la calit 3-4 minute amestecind in continuu sa nu se prinda de castron.
- Tragi castronul de pe foc si adaugi 1/2 lingurita boia dulce (sau iute dupa preferinta). Adaugi carnea tocata si sunca dupa ce ai dat-o in prealabil prin masina de tocat carne. Se iau 2 frunze de varza si se tau marunt si se adauga la tocatura din castron.
- Se pune sare, piper, marar taiat marunt si 1/2 l bulion. Se amesteca bine se adauga orezul si 1 cana de apa. Se ia o oala pe fundul careia se pune putin ulei si cotorul de la varza taiat marunt .
- Se impatura sarmalele si se aseaza in straturi in oala. Deasupra se pune varza taiata marunt (daca ti-a mai ramas), se pune apa si restul de bulion,putina sare si se pun sarmalele la fiert 1-1,30 ora acoperite cu un capac, sau ca sa iasa si mai bune se fierb in cuptorul aragazului. Se servesc cu smintina.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă