Petitchef

Sarmale de Pasti cu 3 feluri de frunze

Felul principal
2 porții
45 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se opareste varza in apa clocotita cu sare, dupa ce s-au racit frunzele, le cureti nervura din mijloc si daca sint mai mari le tai in 2, sarmalele cu cit sint mai mici cu atit sint mai gustoase.
  • Intr-o cratita pui uleiul si ceapa taiata marunt sa se caleasca 1 min, adaugi orezul si il lasi la calit 3-4 minute amestecind in continuu sa nu se prinda de castron.
  • Tragi castronul de pe foc si adaugi 1/2 lingurita boia dulce (sau iute dupa preferinta). Adaugi carnea tocata si sunca dupa ce ai dat-o in prealabil prin masina de tocat carne. Se iau 2 frunze de varza si se tau marunt si se adauga la tocatura din castron.
  • Se pune sare, piper, marar taiat marunt si 1/2 l bulion. Se amesteca bine se adauga orezul si 1 cana de apa. Se ia o oala pe fundul careia se pune putin ulei si cotorul de la varza taiat marunt .
  • Se impatura sarmalele si se aseaza in straturi in oala. Deasupra se pune varza taiata marunt (daca ti-a mai ramas), se pune apa si restul de bulion,putina sare si se pun sarmalele la fiert 1-1,30 ora acoperite cu un capac, sau ca sa iasa si mai bune se fierb in cuptorul aragazului. Se servesc cu smintina.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cateva idei culinare cu frunze de menta Cateva idei culinare cu frunze de menta Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Retete de …sarmale Retete de …sarmale

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează