Cosuletele de parmezan, le putem umple cu ce vrem noi, pilaf de orez, salata... Incalzim bine tigaia de prajit, taiem o forma rotunda de hirtie de copt, pe care punem parmezan ras si-l lasam la foc potrivit sa se topeasca, atentie sa nu se coloreze p
Sau cum sa o aburesti sa-ti faca de mancare... Pai pune Iv ostentativ mana pe mop si ma intreaba: "Nu-mi faci ceva de mancare?". Traducere: "Nu te simti si tu sa pui mana pe ceva, nu vezi ca eu sterg pe jos, aspir, spal vase, imping vagoane?!". Asa ca
Pentru ca s-a nimerit sa imi iau amiaza singura, am zis sa pregatesc ceva simplu si rapid, si in acelasi timp ceva de care sunt sigur ca sotul nu ar fi prea incantat. Am avut o punguta de creveti decorticati, cam mici si amarati, pe care i-am lasat sa se
Nu ma satur niciodata de salate - daca e pranz, e salata :D Am I not the master of light and healthy? (Va rog sa ignorati uzul excesiv de unt si smantana la cina :)) ) Ieri vedeta a fost aceasta salata, and if do I say so myself, it was damn delicious!
Varianta moderna este una dintre preferatele mele. Si cu toate ca aseara am fost la Nefertiti cu nepoatele si cu cumnata, eu am comandat o scalopina iar salata bulgareasca a comandat-o Carmen, nepoata mea cea mare. Imi amintesc ca prin 1993-94
Ador sa merg la cumparaturi cu Eduard, mai ales ca la varsta de 3 ani "de ce-ul ? " e in floare.... So, mergem noi doi ca tot omu' cu lista, mai luam si pe langa, mai uitam chestii din ea... in fine, si ajungem la legume. Acolo o ridiche mare alba ne ast
va mai amintiti de bob ?de tulpina aceea lunga cu frunze cu o forma perfecta care facea floricele combinate din alb si negru,care apoi se transformau in pastai cu boabe verzi bune,dulci ,putin astringente?si care apoi se intareau si se uscau precum boab
Salata boeuf nu lipseste niciodata de pe masa noastra, de Paste sau Craciun. Cum o fac eu ?! Ei, nu-i mare filosofie... Ingrediente folosite de mine pentru doua persoane jumatate (hi, hi...) jumatate piept de pui doi morcovi
mal
Iata un fel de mancare care se prepara repede si foarte usor.
Cartofii sunt din cei congelati (de data asta.) Nu-i folosesc in mod curent, insa pe acestia i-am testat la cerinta unei mirese la a carei nunta am gatit. Pot fi copti in cuptor sau praji
O salata buna si acum dar si la iarna. Se coc ardeii pe tava in cuptor,evident dupa ce au fost spalati si zvantati in prealabil. Dupa ce s-au copt se dau cu sare si se acopera pana se mai racoresc. Apoi ii curat de pielite...si ii rup fasii. Se recupereaz
Aceasta salata este ceva ce eu de obicei mananc in perioada asta dimineata,pt ca acum e sezonul castravetilor,rosiilor,cepei verde,...si asa mai departe.
Nu e mult de lucru la ea,si pe deasupra este gustoasa si satioasa.Se taie cate rosii si castrave
N-am mai postat o reteta de cateva luni bune, stiu! Dar acum am lasat-o mai moale cu torturile (meaning - nu mai fac deloc pana prin aprilie) si am timp sa gatesc mai mult si implicit sa fac si poze. Mai e o luna pana apare bebe si am zis sa profit un pic
mal aceasta e cea mai simpla reteta dupa care pregatesc mielul .e reteta mea de friptura moale si suculenta facuta la tigaie. evit sa pun mielul la cuptor cand gatesc cantitate mica deoarece se usuca chiar daca-i pun folie. asadar...pun la incins in tig
P entru aceasta salata fierb 6 oua tari si le racesc . Dintr-un galbenus de oua fiert si unul crud, fac o maioneza cu ulei de masline si o condimentez cu usturoi pisat si sarat. Cele 5 oua tari si albusul de la albusul ramas de la al saselea
Dupa o salata de sfecla ce merge cel mai bine? Alta salata de sfecla . Si una de fructe, vorba aia, vrei, nu vrei, bea Grigore agheasma.
Sfecla am copt-o, ca si data trecuta, apoi am lasat-o sa se raceasca. Pentru sos am pus seminte de chime
Asta e un fel de mancare la care tot ce tre' sa faci e sa asamblezi cateva chestii si e suficient ca sa obtii un micut wow-effect. Conteaza doar sa ai ingrediente bune. Salata verde, amestecata cu cateva seminte de dovleac, cateva fire de sfecla rosie,
Avocado, considerat în antichitate ca fiind fructul fertilit??ii, este ast?zi un fruct care e consumat pentru gustul exotic ?i calit??ile nutritive deosebite. De?i e considerat un fruct, avocado se folose?te mai mult în mânc?rurile care au un con?inut ma
Cina de ieri (gata in 15 minute): Salata de cous cous e dead-easy to make: Ppuneti intr-o craticioara 200ml de apa + 2 linguri de ulei de masline + un praf de sare . Clocotiti 1 minut . Puneti intr-un bol cous-cous-ul (cam 100g pentru
mal
V-am aratat de dimineata cum se fac rulourile de salata creata cu crema de branza si telina si va promiteam sa va arat si langa ce le-am servit.
Ei bine, iata marele secret : "cartofi albi " ( asa le spunea mama )
Cred ca e unul dintre
Mie mancarurile cu sos alb imi plac. Mult, asa ca de cand am vazut reteta asta la Lili pe site am zis ca musai sa o incerc.
Lili a modificat-o, eu la fel, sa va arat cum am facut eu ciulamaua asta ed salata.
Am folosit ulei si unt, faina, lap