Petitchef

Salata Calda cu Rucola si Pastrama Afumata

Salata Calda cu Rucola si Pastrama Afumata

Nu ma satur niciodata de salate - daca e pranz, e salata :D Am I not the master of light and healthy? (Va rog sa ignorati uzul excesiv de unt si smantana la cina :)) )
Ieri vedeta a fost aceasta salata, and if do I say so myself, it was damn delicious!

The cast of characters (pentru 2 persoane) - o caserola derucola, cateva frunze desalata verde, 2 cepe rosii, 10-12 feliute depastrama afumata, 2 linguri de seminte de pin, cimbru, 2 oua&4 felii de paine taiate cubulete (pentru crutoane, ofc :p).

Intai si inatai, am rumenit feliile de pastrama intr-o lingura de ulei de masline pana devin crocante. Le-am scos pe o farfurie, si am pus in tigaie crutoanele. Dupa ce le-am perpelit la foc mic 5 minute erau gata - all nice and crispy.

Le-am pus si pe ele deoparte pe o farfurie, am mai adaugat 1 lingura de ulei de masline in tigaie si cele 2 cepe rosii, taiate in sferturi. Dupa 3-4 minute, am adaugat semintele de pic, cateva frunzulite de cimbru si pastrama+crutoanele inapoi in tigaie. Le-am mai tinut 2 minute pe foc, si gata.

Mai departe - marea aventura: ochiuri fierte in apa (sau poached eggs - si cum nu am mai incercat niciodata pana acum, am fost foarte mandra de mine ca mi-au iesit :D) Am fiert intr-o craticioara 200 ml apa, am adaugat si 2 linguri de otel alb (sau zeama de lamaie), si cand apa clocotea am dat drumul oului, usurel, in apa. Gata in 3-4 minute. (Procesul explicat mai pe larg - aici)

The final step, sosul: 5 linguri de ulei de masline extravirgin + 2 linguri otel balsamic + 1 lingura mustar de Dijon. Am amestecat rucola si salata cu sosul, le-am pus pe o farfurie, am pus deasupra amestecul de ceapa+pastrama+seminte de pic+crutoane, si on top of that, my glorious poached egg :D


Try it! You will be pleased, I promise :D ...

LATER EDIT: Desi, asa cum zice Bianca mai jos, probabil ca nu e tocmai light, daca ma gandesc mai bine :))







Comentarii:

21/07/2012

Dar limba romanao uitasi, bre, stau iti sta in gat? Ce fite de parvenitism de Dambovita...Referitor la bomba asta calorica pe care o numesti salata, ai mai si stricat-o cu otet...poate nu ai auzit bici de lamaie...lemon, adica, poate intelegi mai bine.

(0) (0) Abuz
Cocolino
Cocolino, 19/12/2010

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata mexicana in borcan
Salata mexicana in borcan
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Rucola sau salata de papadie? Rucola sau salata de papadie? Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează