Această salată caldă a fost pentru noi un deliciu în seara asta. Ingredientele sunt simple, dar felul în care le-am pregătit astăzi a făcut ca ele să se armonizeze într-un fel de mâncare fin şi aromat. Vă învit să încercaţi această salată, este o cină perfectă pentru o seară de vară.
Cuptorul se preîncălzeşte. Cartofii şi dovleacul se curăţă şi se taie cubuleţe. Se amestecă cu ghee şi se adaugă rozmarin şi eventual foarte puţină sare şi piper. Se amestecă bine astfel încât fiecare bucăţică să fie acoperită cu ghee. Se pune într-un vas termorezistent în cuptor la foc mediu.
Ardeiul se taie felii şi se adaugă la cartofi şi dovleac peste 10-15 minute. Amestecaţi uşor şi introduceţi castronul din nou în cuptor pentru încă 10 minute sau până când cartofii şi dovleacul sunt gata.
Între timp seminţele se călesc într-o tigaie la foc mic câteva minute. Nu se adaugă nici un fel de ulei. Seminţele vor începe să sară şi să pocnească, amestecaţi-le uşor. Trebuie doar să se călească la suprafaţă şi să-şi deschidă aroma: 1-2 minute sunt de ajuns.
Frunzele de rucola spălate se amestecă uşor cu sos de soia şi suc de lămâie. Apoi se adugă legumele din cuptor şi seminţele călite. Amestecaţi foarte uşor şi serviţi imediat.
Comentarii:
Dovleac placentar? manca-l tu..eu mananc placintar(de a-l de facut placinta adica!)