Petitchef

Retete otet rata

10 rețete
Rețetă Sandvis cu piept de rata afumat, rosii uscate, rucola si otet balsamic

Sandvis cu piept de rata afumat, rosii uscate, rucola si otet balsamic

(4 voturi), (11)
Felul principal Foarte ușor 5 min
Ingrediente: 1/3 de bagheta 1 mana de rucola 1 lingura de otet balsamic (sau otet) 6 felii de piept de rata afumat 3 rosii uscate la soare
Rețetă Rata cu portocale

Rata cu portocale

(313 voturi), (37) , (89)
Felul principal Dificil 30 min 2 h 30 m
Ingrediente: o rata (~ 2,5 kg) 4 portocale, 2 linguri zahar, 2 linguri otet balsamic, 2 linguri suc de lamaie, 50 gr unt, sare, piper.
Rețetă Piept de rață cu piure de cartofi

Piept de rață cu piure de cartofi

(135 voturi), (13) , (87)
Felul principal Ușor 30 min 431 kcal
Ingrediente: 1 piept de rață, 1 ceapă, 1 morcov, 100 ml vin roșu sec, 200 ml apă, 1 lingură miere, 1 lingură oțet balsamic, 1 lingură bulion, 1 linguriță boabe...
Rețetă Piept de rata in sos picant

Piept de rata in sos picant

(82 voturi), (12) , (22)
Felul principal Ușor 1 oră 30 min
Ingrediente: 1 piept de rata, 100 ml ulei, 1 ceapa mare, 1/2 telina mica, 200 g castraveciori, 1 lingura bulion, 1 lingura faina, 100 ml vin, 1/2 lingurita...
Rețetă Rata aromata la cuptor

Rata aromata la cuptor

(69 voturi), (10) , (5)
Felul principal Foarte ușor 30 min 30 min
Ingrediente: 150 ml de vin rosu, 4 linguri de sos de soia, 4 linguri de otet balsamic, 4 linguri de miere si 2 linguri de dulceata de cirese negre,
Carnea de rata – intre da si nu?

Carnea de rata – intre da si nu?

(129 voturi)

Rata este o pasare cu carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa. Carnea de rata este o sursa buna de proteine de inaltă calitate. Fara piele, are o valoare calorica chiar mai mica decat carnea de pui.

Rețetă Rata crocanta parfumata

Rata crocanta parfumata

(46 voturi), (1) , (14)
Felul principal Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: Cele 2 pulpe de rata le-am lasat 12 ore la marinat in reteta de marinata postata pe blog…pentru cei care nu doresc sa o mai caute : Avem asa cum am...
Rețetă Rata cu varza rosie

Rata cu varza rosie

(30 voturi), (1) , (10)
Felul principal Foarte ușor 20 min 20 min
Ingrediente: o varza rosie, nu foarte mare 2 mere 1 ceapa otet de vin rosu zahar, sare, piper ulei
Rețetă Piept de rata cu sos de portocale

Piept de rata cu sos de portocale

(22 voturi), (1) , (8)
Felul principal Foarte ușor 15 min 35 min
Ingrediente: 4 piepti de rata, circa 1 kg in total 4 linguri de zahar brun 2 linguri de apa 2 linguri de otet alb 1 ceapa, tocata marunt 1 1/2 cana cu fond de...
Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Rețetă Piept de rata in sos picant

Piept de rata in sos picant

(2 voturi), (3)
Felul principal Foarte ușor 10 min 20 min
Ingrediente: 1 piept de rata, 100 ml ulei, 1 ceapa mare, 1/2 telina mica, 200 g castraveciori, 1 lingura bulion, 1 lingura faina, 100 ml vin, 1/2 lingurita...
Rețetă Rata cu sos dulce acrisor

Rata cu sos dulce acrisor

(3 voturi), (4)
Felul principal Foarte ușor 15 min 15 min
Ingrediente: 4 pulpe de rata, 100 ml vin rosu, 3 linguri ulei, 1 lingura sos worcestershire, 1 lingura sos soia, 1 lingura miere, 1 lingura otet balsamic, 1...
O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

(180 voturi)

Azi vorbim despre musaca. Nu va speriati nu ne-am apucat de scris romane, incercam pe scurt sa retraim gusturi, arome si texturi, toate asezate-n straturi, imbracate in smantana si cascaval. Daca va ploua-n gura, sariti peste orice explicatie si mergeti la retete.




Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează