Pâine mai u?or de f?cut decât aceasta nu cred s? existe :)).
Ce vreau s? zic?
P?i, doar m?sor / cânt?resc urm?toarele ?i le dau drumul în ma?ina de pâine în ordinea pe care o scriu aici:
220 ml ap?
4 linguri ulei (eu folosesc de m?sline)
8 gr sare
10 gr zah?r
400 gr f?in?
7 gr drojdie uscat?
Setez programul de fr?mântare ?i dospire (care dureaz? 1h 3o min). Dup?, arat? a?a:
Dac? nu a? avea ma?ina minune, probabil c? a? amesteca drojdia cu 2 linguri?e de zah?r, cu una de f?in? ?i cu vreo 4-5 linguri?e de ap? c?ldu?? (ap? luat? din ce 220 ml). A? l?sa vreo 10-15 minute s? se activeze. Apoi a? fr?mânta bine bine cu restul ingredientelor pân? când aluatul nu s-ar mai lipi de mâini.
Transfer aluatul într-o tav? în care am pus hârtie de copt ?i fac ni?te crest?turi cu un cu?it:
Îl mai las o jum?tate de or? la dospit. A?a arat? înainte de b?gat în cuptor.
Las la cuptor, treapta 1 din 8, timp de 45 de minute.
Sursa: aici.