Otet de mere
Ingrediente
2
Cost estimat: 1.98Euros€ (0.99€/porție)
Rețete inrudite
Video Player is loading.
Trandafiri din mere
Preparare
- Orice vas folositi, se umple cu 1/2 mere si restul apa,adaugati zaharul sau mierea si acoperiti vasul cu un tifon dublu.
- Se amesteca apoi in fiecare zi,iar in momentul in care fructele se lasa la fundul vasului nu se mai amesteca ci se lasa sa se limpezeasca.Deasupra se va forma o ciuperca,aceasta dandu-i taria.Se lasa chiar si un an sau mai putin asa si se trage in sticle.Nu va panicati pentru ca si in sticla face ciuperca si sa nu puneti dopul inchis ermetic.
- Acest otet nu provoaca aciditate si este foarte sanatos.Nu este necesar sa puneti mere intregi,se poate face foarte bine si din cojile de mere curatate.La noi asa a inceput totul.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 367Kcal
- Carbo: 89.6g
- Grăsimi: 0.2g
- Grăsimi sat.: 0g
- Proteine: 0.6g
- Fibre: 1.5g
- Zahăr: 87.6g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 22
Informații nutriționale pentru 1 porție (175g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
22/08/2013
Este reteta pe care o foloseste si sora mea...si-i miese un otet foarte bum .
20/11/2012
Este f buna pagina nu pot sa votez max din cauza aranjamenelor de reclame care acopera stelutele ok am reusit f bun articolul
08/08/2011
Este foarte important ca vasul in care se prepara otetul sa nu stea la lumina, dar are nevoie de caldura intre 20-30 grade. Anul trecut am pus merele intr-un borcan (transparent) la lumina si in loc de fermentatie acetica au avut fermentatie lactica. Rezultatul: gust de muraturi :o.