Asta nu e o reteta foarte sanatoasa, dar cu siguranta mai sanatoasa decat McNuggets, pentru ca eu am lasat afara MSG-ul din reteta originala. Nuggets de pui se pot face si la cuptor, dar eu i-am facut in baie de ulei. In schimb, am facut cartofii la cuptor... :)
Cartofii i-am curatat, spalat, taiat rondele cu cutitul de sfecla si i-am fiert fix 7 minute in apa care clocotea deja, apoi i-am scurs si i-am pus intr-o tava cu hartie de copt, i-am stropit cu ulei de masline si am presarat sare si boia dulce, si i-am bagat la cuptor la 220 cam 30 de minute. In acest interval, i-am intors o data.
Am folosit 2 piepturi de pui, pe care le-am taiat cubulete, cam de 2 muscaturi bucata:) si le-am lasat peste noapte la rece intr-un vas cu lapte, in care am pus si un catel de usturoi zdrobit cu cutitul. Asta pentru ca sa fragezesc puiul. Am scurs bucatelele de pui de lapte, apoi le-am dat prin ou batut cu putina sare. Intr-o punga cu fermoar am pus asa : 3 linguri faina, 3 linguri malai, 3 linguri pesmet, 3 linguri parmezan razuit si sare dupa gust. Am pus carnea in punga, am inchis punga si am amestecat bine, pana s-au acoperit bine bucatile de carne.
Am incins friteuza la 180 de grade, si am prajit carnea, in 2 ture, pana s-a bronzat. Am scos nuggets-i pe hartie absorbanta.
Am facut un sos din iaurt, smantana, maioneza, Blue Cheese Dip si chivas taiat marunt.
Aici platouasul meu, pe care l-am devorat cu nesat :)))) Vorba aceea, tot ce e bun si imi place, ori ingrasa, ori e interzis, ori e ilegal :))))
Vreau sa-i multumesc unei persoane deosebite, Maya, care si-a facut timp sa-mi raspunda la o intrebare si am invatat si eu, in sfarsit, sa pun poze mari pe blog. Thx Maya! :)
Comentarii:
Buna treaba arata super!
Arata senzational si zau ca ti se face pofta.
Suuuuper!