Lipii: intr-un vas punem faina, zaharul, drojdia si untul. Incepem sa turnam, putin cate putin, apa calduta .
Framantam un aluat potrivit de tare; daca e nevoie, mai adaugam dupa caz apa sau faina pana obtinem un aluat ferm, nelipicios.
In timp ce framantam mai bagam mana in faina pentru a ne fi mai usor la framantat.
La final adaugam sarea si omogenizam. Acoperim cu-n servet curat si lasam la dospit, la loc cald, pentru o ora.
Intre timp ne ocupam de salsa. Ardeii ii coacem pe un gratar. Cand s-au racit, ii decojim si-i curatam de seminte si cotor.
Intr-o cratita punem sucul de rosii, ardeiul iute feliat,doi dintre ardei, rosia tocata bucati mari si uleiul.Bagam blenderul si mixam pana obtinem un amestec fin si omogen. Punem la foc mic si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si ceilalti ardei tocati marunt si ceapa taiata rondele fine. Mai dam un clocot si adaugam sare, piper, boia, busuioc.
Umplutura: Pieptul de pui il taiem bucati marisoare, le condimentam cu sare, piper, busuioc si o lingura sos sos teriyaki. Le punem in ulei incins adaugam 50 ml apa si punem capac. Lasam la foc mic, mai invartim cand si cand si lasam pana e bine patruns si apa scazuta.
Carnea o puteti prepara si la gratar sau prajita in ulei. Ceapa o taiem julien. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
De obicei, quesadilla se serveste cu sos Tzatziki dar cum noua nu ne place, am facut un sos alb preparand maioneza din ou, ulei si sare, am adaugat smantana, praful de usturoi si ceapa verde tocata.
Cand aluatul a crescut bine, il impartim in 10 , formand bilute , infainam blatul de lucru si intindem cu sucitorul lipii rotunde pe care le coacem in tigaia fara ulei, timp de un minut pe fiecare parte.
Luam apoi cate doua lipii, le incalzim usor, una o punem pe blatul de lucru ,iar pe cea ramasa in tigaie punem un strat de cascaval ras, felii de carne, ceapa rosie, 2-3 linguri de salsa, iar cascaval si cea de-a doua lipie.
Presam cu mana lipind intre ele ingredientele, invartim cu totul cand pe-o parte, cand pe cealalta . Lasam in total cam 2-3 minute avand grija sa nu ardem lipiile. Scoatem pe un fund de lemn si portionam.
Comentarii:
Interesant
F f f bun