Mergem spre Poitou-Charentes (Franta) pentru a descoperi una dintre specialitatile lor culinare in materie de desert: cheesecake :-) Un tort cremos datorita branzei proaspete pe care o contine.
In ceea ce priveste crusta, nu va temeti! Culoarea sa neagra nu va aduce niciun gust ars.
Pentru a consemna, nasterea acestui cheesecake, s-a datorat uitarii in cuptor de catre bucatarul care uitat ca a pus o placinta la copt. Drept urmare, aceasta isi dublase dimensiunea si deasupra se formase o crusta maro. Ceva totusi il indemna sa guste inainte sa o arunce ;-)
Detaliile si pasii de realizare mai jos ↓ ↓
Aluatul brisée : Se amesteca faina, untul, sarea si apa (1 lingura) cu mana sau cu robotul de bucatarie pana se formeaza un aluat omogen. Mai adaugati putina apa daca este necesar.
Infoliati aluatul si puneti la frigider aproximativ 2 ore. Dupa acest timp, intindeti aluatul intre doua foi de hartie de copt.
Transferati aluatul intr-o forma de copt, unsa, intinzand aluatul pana la marginile formei.
Umplutura : Amestecati branza de capra cu cele 80 g de zahar si laptele. Adaugati galbenusurile, faina si coniacul.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga cele 20 gr de zahar. Incorporati albusurile in crema de braana folosind o spatula, apoi turnati amestecul peste aluatul brisée.
Coaceti in cuptor preincalzit la 210° C timp de 30 de minute, apoi coborati temperatura cuptorului la 180° C si gatiti inca 40 de minute.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet. Gata!