Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)

Gustări
Foarte ușor
3 h 35 m

Mergem spre Poitou-Charentes (Franta) pentru a descoperi una dintre specialitatile lor culinare in materie de desert: cheesecake :-) Un tort cremos datorita branzei proaspete pe care o contine. In ceea ce priveste crusta, nu va temeti! Culoarea sa neagra nu va aduce niciun gust ars. Pentru a consemna, nasterea acestui cheesecake, s-a datorat uitarii in cuptor de catre bucatarul care uitat ca a pus o placinta la copt. Drept urmare, aceasta isi dublase dimensiunea si deasupra se formase o crusta maro. Ceva totusi il indemna sa guste inainte sa o arunce ;-) Detaliile si pasii de realizare mai jos ↓ ↓

Ingrediente

6

Aluatul brisée :

Umplutura :

Materiale

  • forma de copt 15 cm diametru

Preparare

Preparare25 min
Timp așteptare2 ore
Gătire1 h 10 m
  • Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc) - Preparare etapa 1Aluatul brisée :
    Se amesteca faina, untul, sarea si apa (1 lingura) cu mana sau cu robotul de bucatarie pana se formeaza un aluat omogen. Mai adaugati putina apa daca este necesar.
  • Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc) - Preparare etapa 2Infoliati aluatul si puneti la frigider aproximativ 2 ore. Dupa acest timp, intindeti aluatul intre doua foi de hartie de copt.
  • Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc) - Preparare etapa 3Transferati aluatul intr-o forma de copt, unsa, intinzand aluatul pana la marginile formei.
  • Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc) - Preparare etapa 4Umplutura :
    Amestecati branza de capra cu cele 80 g de zahar si laptele. Adaugati galbenusurile, faina si coniacul.
  • Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc) - Preparare etapa 5Albusurile se bat spuma, apoi se adauga cele 20 gr de zahar. Incorporati albusurile in crema de braana folosind o spatula, apoi turnati amestecul peste aluatul brisée.
  • Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc) - Preparare etapa 6Coaceti in cuptor preincalzit la 210° C timp de 30 de minute, apoi coborati temperatura cuptorului la 180° C si gatiti inca 40 de minute.
  • Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc) - Preparare etapa 7Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet. Gata!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: