In Franta, Tarta regilor este servita in toata luna ianuarie.
Noi am optat pentru forma de „briosa” :-D Moale, parfumata si uneori decorata cu zahar perlat, alteori cu praline roz, aceste deserturi vor incanta papilele gustative ale intregii familii!
Nu uitati sa ascundeti figurina!
Discuri rotunde cu diametrul de 8 cm - pentru taiat fursecuri
Discuri rotunde cu diametrul de 3 cm -pentru taiat fursecuri
Hartie pergament
pensula
Preparare
Amestecati drojdia uscata cu laptele caldut si lasati sa stea 10 minute. Turnati faina, zaharul si sarea in bolul robotului, apoi adaugati drojdia. Drojdia nu trebuie sa atinga zaharul si sarea.
Adaugati ouale si framantati 6 minute la viteza 1, apoi 6 minute la viteza 2.
Adaugat treptat untul moale. Cand este incorporat, framantati 6 minute la viteza 1, apoi 6 minute la viteza 2. Scoateti bolul si raciti timp de 2 ore.
Degajati aluatul apoi formati bile de aluat de 80 gr fiecare si aranjati-le distantate pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament.
Apasati bilele pentru a le aplatiza. Apoi taiatile cu discul de taiat fursecuri de 8 cm si indepartati excesul de pe laturi. Cu ajutorul discului mic (3 cm), faceti gauri in centrul aluatului. Lasati sa stea timp de 2 ore la temperatura camerei.
Ungeti briosele cu galbenusul si presarati zahar perlat si praline roz. Puneti in cuptorul preincalzit la 180° C timp de 13 minute.