Mini brioșe cu piure de cartofi

Acompaniamente
9 porții
Foarte ușor
55 min
200 Kcal

Cui nu-i place un piure de cartofi bun? Dar așteptați, mai e ceva! Pregătește-te să descoperiacompaniamentul perfect pentru felul tău de mâncare: mini brioșe cu piure de cartofi crocante la exterior și care se topesc în gură la interior. Cu un amestec de cartofi, parmezan și un strop de usturoi, aceste mici minuni sunt perfecte servite cu un sos sau ca garnitură alături de carne. Ideale pentru a vă impresiona oaspeții la o masă festivă! :-)


Ingrediente

9
Cost estimat: 4.23 (0.47€/porție)

Materiale

  • tavă pentru brioșe
  • Ustensila de pasat cartofi
  • ustensila pentru pasat usturoi
  • cratiță

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Mini briose regi


Preparare

Preparare15 min
Gătire40 min
  • Mini brioșe cu piure de cartofi - Preparare etapa 1Cartofii se curăță de coajă și se taie în bucăți mici.
  • Mini brioșe cu piure de cartofi - Preparare etapa 2Se fierb cartofii în multă apă clocotită, sărată timp de 20 de minute.
    Înfigeți un cuțit în ei: ar trebui să fie fragezi.
  • Mini brioșe cu piure de cartofi - Preparare etapa 3Se scurg și se pun cartofii fierți într-un castron mare.
    Se adaugă laptele, untul, parmezanul, sarea, piperul și usturoiul pasat.
  • Mini brioșe cu piure de cartofi - Preparare etapa 4Se pasează cartofii pentru a obține un piure.
    Se lasă să se răcească înainte de pasul următor (pentru a nu găti oul).
  • Mini brioșe cu piure de cartofi - Preparare etapa 5Se adaugă oul și pătrunjelul tocat și se amestecă bine.
  • Mini brioșe cu piure de cartofi - Preparare etapa 6Se pune amestecul într-o formă de brioșă unsă.
  • Mini brioșe cu piure de cartofi - Preparare etapa 7Coaceți timp de 20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 190°C.
  • Mini brioșe cu piure de cartofi - Preparare etapa 8Și acum sunt gata!

Observații

Parmezanul poate fi înlocuit?
Puteți adăuga brânză Comté rasă, de exemplu! Sau înlocuiți parmezanul cu pecorino sau grana padano.

Cât timp pot păstra această garnitură?
O puteți păstra timp de trei zile într-un recipient etanș la frigider.

Putem congela aceste brioșe cu cartofi?
Da, le puteți congela!

Trebuie consumate calde sau reci?
Le puteți savura calde sau reci.

Cum se reîncălzesc?
Le puteți reîncălzi în cuptor pentru câteva minute la 180°C, într-o tigaie cu capac sau chiar în cuptorul cu microunde (vor fi un pic mai moi, dar la fel de delicioase!).

Poți face această rețetă cu piure de cartofi rămas?
Da, nicio problemă! Trebuie doar să adăugați garniturile (în acest caz parmezan, usturoi și pătrunjel) și un ou pentru a le ține împreună.

Cum transformați această garnitură într-un fel principal?
Pur și simplu adăugați proteina dorită la piure, cum ar fi șuncă tăiată cubulețe, bacon sau proteine vegetale.


Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 200Kcal
  • Carbo: 23.7g
  • Grăsimi: 8.4g
  • Grăsimi sat.: 5.2g
  • Proteine: 6.6g
  • Fibre: 1.8g
  • Zahăr: 2.9g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (149g)

Echipamente de gătit

cuptor

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+