Se intainde aluatul si se imparte in 2 dreptungiuri, avand grija sa taiem si fasii late de 1 cm, cu care inconjuram marginile dreptungiurilor. La cuptor se vor inalta si va fii ca o bordura pentru ingredientele din centru.
Pe tava pentru cuptor se pune foaie de copt si se aseaza bucatile de foietaj. Se ung in centru cu mutar sau pasta de rosii , se presara cascaval ras. Se adauga fasii de dovlecel taiat cu razalitorul de cartofii.
Deasupra se aseaza bucati de prosciutto, masline fara samburi tocate mare si felioare de rosie fara suc si samburi. Se condimenteaza, se presara cascaval ras, cimbru si rozmarin, uscat sau proaspat, de care aveti.
Se stropesc cu ulei de masline, oet balsamic (optional), iar pe margini se dau cu ou batut, intins cu o pensula.
Se coace cam 25 de minute in cuptorul incins deja.
Eu fac pizza cu aluat de foietaj de ani de zile si, toti ai mei sunt foarte incantati de ea. Simplu si rapid, mini sau normala, cu ingrediente si topic dupa preferinte, este foarte gustoasa, buna pentru cina, mic dejun sau o gustare. Cine incearca aceasta reteta, nu va fi dezamagit!
Comentarii (13):
Eu fac pizza cu aluat de foietaj de ani de zile si, toti ai mei sunt foarte incantati de ea. Simplu si rapid, mini sau normala, cu ingrediente si topic dupa preferinte, este foarte gustoasa, buna pentru cina, mic dejun sau o gustare. Cine incearca aceasta reteta, nu va fi dezamagit!
Arata superb
Delicioasa
Usor de facut
O idie buna !
Fainut..
Cred ca este f f buna si arata grozav.
Fff buna !!!!!!!!!!
Arata fantastic. Merita incercat. Multumesc pentru reteta.
Mmmmm, bun