Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Pentru o masă completă și gustoasă, încercați Yakisoba! Un fel de mâncare asiatic făcut cu tăiței soba, carne de porc și legume. Vă însoțim pas cu pas în realizarea acestei rețete ultra simple. Și nu uitați de betișoare ;-)
Gătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Noi i-am fiert 2 minute în multă apă clocotită cu sare, apoi i-am scurs. Dacă nu folosiți tăițeii direct după gătire, adăugați un strop de ulei de măsline și amestecați-i astfel încât să nu se lipească.
Pregătiți sosul Yakisoba: Combinați sosul de soia, sosul de stridii, sosul worcestershire, ketchup-ul și zahărul. Amestecați și dați deoparte,
Tăiați varza, cepșoara, morcovii și ardeii în fâșii Julienne. Tocați mărunt usturoiul. Tăiați carnea de porc în fâșii.
Turnați ulei de floarea soarelui (sau ulei neutru) într-o tigaie. Sotați carnea și legumele. Când carnea s-a rumenit frumos, adăugăm tăițeii. Căliți timp de 3 minute la foc mare.
Turnați sosul peste tăiței și mai căliți cateva minute.
Serviți într-o farfurie adâncă și presărați cu bonito uscat (Katsuobushi), ghimbir murat, boabe de soia (Edamame) și câteva frunze de coriandru proaspăt. Gata!
Ce tăiței să alegi pentru a face o Yakisoba? Am folosit tăiței soba făcuți cu făină de grâu, dar există și din făină de hrișca. Puteți găsi tăiței proaspeți dar și uscați, așa că urmați instrucțiunile de gătire de pe ambalaj.
De asemenea, puteți înlocui tăițeii soba cu tăiței udon care sunt mai groși, așa că veți face un Yakiudon.
Puteți înlocui carnea de porc cu pui, creveți... Adaptați rețeta după gusturile proprii!
Multumesc, eram chiar interesata sa stiu cum se face! Retetele de aici nu sunt imperative, nu sta nimeni cu pistolul in spatele cuiva ca sa le gateasca. Deci cine vrea le face, cine nu, nu. Ramineti la sarmale si chiftele. Retetele pot fi si o lectura, un mod de a cunoaste gastronomiile altor tari, de a face cunostinta cu alte combinati care de multe ori iti par imposibile.
Prea multe ingrediente necunoscute si foarte scumpe pentru majoritatea romanilor. V-am mai spus, lasati-ne naibii cu retetele de genul asta! Cati dintre noi au in casa in permanenta taitei soba, muguri de fasole, ghimbir, sos de stridii, coriandru, sos Worcestershire, cepsoara si alte abrambureli de soiul asta?
Comentarii:
Am făcut de ne numarate ori
Foarte buna
Interesant!
Multumesc, eram chiar interesata sa stiu cum se face! Retetele de aici nu sunt imperative, nu sta nimeni cu pistolul in spatele cuiva ca sa le gateasca. Deci cine vrea le face, cine nu, nu. Ramineti la sarmale si chiftele. Retetele pot fi si o lectura, un mod de a cunoaste gastronomiile altor tari, de a face cunostinta cu alte combinati care de multe ori iti par imposibile.
Eu prefer totus o mancare romaneasca....Sosuri si iar sosuri Bof....
Prea multe ingrediente necunoscute si foarte scumpe pentru majoritatea romanilor. V-am mai spus, lasati-ne naibii cu retetele de genul asta! Cati dintre noi au in casa in permanenta taitei soba, muguri de fasole, ghimbir, sos de stridii, coriandru, sos Worcestershire, cepsoara si alte abrambureli de soiul asta?
O fi gustoasa insa-i excesiv de elaborata. Cele mai simple mincaruri sunt si cele mai bune.