Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței

Felul principal
Foarte ușor
22 min

Pentru o masă completă și gustoasă, încercați Yakisoba! Un fel de mâncare asiatic făcut cu tăiței soba, carne de porc și legume. Vă însoțim pas cu pas în realizarea acestei rețete ultra simple. Și nu uitați de betișoare ;-)

Ingrediente

20

Sos Yakisoba:

Decor (opțional):

Preparare

Preparare15 min
Gătire7 min
  • Gătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Noi i-am fiert 2 minute în multă apă clocotită cu sare, apoi i-am scurs. Dacă nu folosiți tăițeii direct după gătire, adăugați un strop de ulei de măsline și amestecați-i astfel încât să nu se lipească.
  • Pregătiți sosul Yakisoba:
    Combinați sosul de soia, sosul de stridii, sosul worcestershire, ketchup-ul și zahărul. Amestecați și dați deoparte,
  • Tăiați varza, cepșoara, morcovii și ardeii în fâșii Julienne. Tocați mărunt usturoiul. Tăiați carnea de porc în fâșii.
  • Turnați ulei de floarea soarelui (sau ulei neutru) într-o tigaie. Sotați carnea și legumele. Când carnea s-a rumenit frumos, adăugăm tăițeii. Căliți timp de 3 minute la foc mare.
  • Turnați sosul peste tăiței și mai căliți cateva minute.
  • Serviți într-o farfurie adâncă și presărați cu bonito uscat (Katsuobushi), ghimbir murat, boabe de soia (Edamame) și câteva frunze de coriandru proaspăt.
    Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Ce tăiței să alegi pentru a face o Yakisoba?
Am folosit tăiței soba făcuți cu făină de grâu, dar există și din făină de hrișca. Puteți găsi tăiței proaspeți dar și uscați, așa că urmați instrucțiunile de gătire de pe ambalaj.

De asemenea, puteți înlocui tăițeii soba cu tăiței udon care sunt mai groși, așa că veți face un Yakiudon.

Puteți înlocui carnea de porc cu pui, creveți... Adaptați rețeta după gusturile proprii!

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Aayu13

Am făcut de ne numarate ori
Foarte buna

am gătit această rețetă
abuz

szokeflorica

Interesant!

abuz

Mirela

Multumesc, eram chiar interesata sa stiu cum se face! Retetele de aici nu sunt imperative, nu sta nimeni cu pistolul in spatele cuiva ca sa le gateasca. Deci cine vrea le face, cine nu, nu. Ramineti la sarmale si chiftele. Retetele pot fi si o lectura, un mod de a cunoaste gastronomiile altor tari, de a face cunostinta cu alte combinati care de multe ori iti par imposibile.

abuz

Christi

Eu prefer totus o mancare romaneasca....Sosuri si iar sosuri Bof....

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Prea multe ingrediente necunoscute si foarte scumpe pentru majoritatea romanilor. V-am mai spus, lasati-ne naibii cu retetele de genul asta! Cati dintre noi au in casa in permanenta taitei soba, muguri de fasole, ghimbir, sos de stridii, coriandru, sos Worcestershire, cepsoara si alte abrambureli de soiul asta?

abuz

costi1960

O fi gustoasa insa-i excesiv de elaborata. Cele mai simple mincaruri sunt si cele mai bune.

abuz