Varza rosie calita

Ingrediente
4
Cost estimat: 6.59Euros€ (1.65€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Tocat varza, presarat sare peste ea si amestecat bine, lasand apoi la inmuiat.
Cand varza s-a inmuiat, stors bine de zeama. - Tocat ceapa si pus la calit intr-un vas mai mare, apoi adaugat treptat cate putina varza, amestecand tot timpul pentru a nu se prinde de vas.
- Dupa ce pus toata varza mai calit cca 10 minute, apoi adaugat pasta de rosii si mai calit impreuna pana cand varza s-a inmuiat foarte bine adaugat piperul ( sare nu a mai fost nevoie) mararul si cimbrul si amestecat in compozitie, apoi nivelat bine suprafata.
- Curatat cu un servetel peretii vasului de resturile de varza ( altfel se ard si se curata greu ) si bagat vasul in cuptorul incins.Lasat-o 20 minute la 180 grade Celsius.
- Servit langa friptura de porc ( fripta in tigaia de teflon, fara ulei) si cremwursti imbracat in sunca afumata slaba.
- Pentru ca mi-a ramas destul de multa varza ( prea groasa sa o pot toca si cali) decis sa fac niste experimente. pus cotoarele de varza la fiert in apa cu sare si fiert pana cand s-au inmuiat suficient pentru a fi strapunse cu usurinta cu un cutit, dar fara a se desface. Partile mai subtiri tocat grob si facut din ele un gratin de varza rosie, iar partile mai groase taiat felii si facut pane.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 179Kcal
- Carbo: 21.6g
- Grăsimi: 4.8g
- Grăsimi sat.: 0.8g
- Proteine: 6.8g
- Fibre: 10.2g
- Zahăr: 14.5g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (439g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Best ever.........
am gătit această rețetă
anonymous
Excelent
anonymous
Excelent
anonymous
Minunat
anonymous
O idee excelenta,bravo.
anonymous
OK !
Punctează această reţetă