Varza rosie calita

Varza rosie calita
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
40 min
57 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 1.47 (0.37€/porție)

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Varza cu bacon


Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Tocat varza, presarat sare peste ea si amestecat bine, lasand apoi la inmuiat.
    Cand varza s-a inmuiat, stors bine de zeama.
  • Tocat ceapa si pus la calit intr-un vas mai mare, apoi adaugat treptat cate putina varza, amestecand tot timpul pentru a nu se prinde de vas.
  • Dupa ce pus toata varza mai calit cca 10 minute, apoi adaugat pasta de rosii si mai calit impreuna pana cand varza s-a inmuiat foarte bine adaugat piperul ( sare nu a mai fost nevoie) mararul si cimbrul si amestecat in compozitie, apoi nivelat bine suprafata.
  • Curatat cu un servetel peretii vasului de resturile de varza ( altfel se ard si se curata greu ) si bagat vasul in cuptorul incins.Lasat-o 20 minute la 180 grade Celsius.
  • Servit langa friptura de porc ( fripta in tigaia de teflon, fara ulei) si cremwursti imbracat in sunca afumata slaba.
  • Pentru ca mi-a ramas destul de multa varza ( prea groasa sa o pot toca si cali) decis sa fac niste experimente. pus cotoarele de varza la fiert in apa cu sare si fiert pana cand s-au inmuiat suficient pentru a fi strapunse cu usurinta cu un cutit, dar fara a se desface. Partile mai subtiri tocat grob si facut din ele un gratin de varza rosie, iar partile mai groase taiat felii si facut pane.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 57Kcal
  • Carbo: 3.1g
  • Grăsimi: 4.1g
  • Grăsimi sat.: 0.6g
  • Proteine: 0.9g
  • Fibre: 1.8g
  • Zahăr: 2.5g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (76g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

11/11/2013

Best ever.........

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
27/05/2013

Excelent

(0) (0) abuz
19/03/2013

Excelent

(0) (0) abuz
02/11/2012

Minunat

(0) (0) abuz
29/02/2012

O idee excelenta,bravo.

(0) (0) abuz
09/02/2012

OK !

(0) (0) abuz



+