Varza rosie calita
Ingrediente
4
Cost estimat: 1.47Euros€ (0.37€/porție)
Rețete inrudite
Varza cu bacon
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Tocat varza, presarat sare peste ea si amestecat bine, lasand apoi la inmuiat.
Cand varza s-a inmuiat, stors bine de zeama. - Tocat ceapa si pus la calit intr-un vas mai mare, apoi adaugat treptat cate putina varza, amestecand tot timpul pentru a nu se prinde de vas.
- Dupa ce pus toata varza mai calit cca 10 minute, apoi adaugat pasta de rosii si mai calit impreuna pana cand varza s-a inmuiat foarte bine adaugat piperul ( sare nu a mai fost nevoie) mararul si cimbrul si amestecat in compozitie, apoi nivelat bine suprafata.
- Curatat cu un servetel peretii vasului de resturile de varza ( altfel se ard si se curata greu ) si bagat vasul in cuptorul incins.Lasat-o 20 minute la 180 grade Celsius.
- Servit langa friptura de porc ( fripta in tigaia de teflon, fara ulei) si cremwursti imbracat in sunca afumata slaba.
- Pentru ca mi-a ramas destul de multa varza ( prea groasa sa o pot toca si cali) decis sa fac niste experimente. pus cotoarele de varza la fiert in apa cu sare si fiert pana cand s-au inmuiat suficient pentru a fi strapunse cu usurinta cu un cutit, dar fara a se desface. Partile mai subtiri tocat grob si facut din ele un gratin de varza rosie, iar partile mai groase taiat felii si facut pane.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 57Kcal
- Carbo: 3.1g
- Grăsimi: 4.1g
- Grăsimi sat.: 0.6g
- Proteine: 0.9g
- Fibre: 1.8g
- Zahăr: 2.5g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (76g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: