Tocat varza, presarat sare peste ea si amestecat bine, lasand apoi la inmuiat. Cand varza s-a inmuiat, stors bine de zeama.
Tocat ceapa si pus la calit intr-un vas mai mare, apoi adaugat treptat cate putina varza, amestecand tot timpul pentru a nu se prinde de vas.
Dupa ce pus toata varza mai calit cca 10 minute, apoi adaugat pasta de rosii si mai calit impreuna pana cand varza s-a inmuiat foarte bine adaugat piperul ( sare nu a mai fost nevoie) mararul si cimbrul si amestecat in compozitie, apoi nivelat bine suprafata.
Curatat cu un servetel peretii vasului de resturile de varza ( altfel se ard si se curata greu ) si bagat vasul in cuptorul incins.Lasat-o 20 minute la 180 grade Celsius.
Servit langa friptura de porc ( fripta in tigaia de teflon, fara ulei) si cremwursti imbracat in sunca afumata slaba.
Pentru ca mi-a ramas destul de multa varza ( prea groasa sa o pot toca si cali) decis sa fac niste experimente. pus cotoarele de varza la fiert in apa cu sare si fiert pana cand s-au inmuiat suficient pentru a fi strapunse cu usurinta cu un cutit, dar fara a se desface. Partile mai subtiri tocat grob si facut din ele un gratin de varza rosie, iar partile mai groase taiat felii si facut pane.
Comentarii:
Best ever.........
Excelent
Excelent
Minunat
O idee excelenta,bravo.
OK !