Cuptorul se preincalzeste la 200ºC. Ceapa si telina tocate impreuna cu baconul taiat fasii se calesc in unt topit 10 minute. Se scot intr-in bol si se lasa sa se raceasca.
Cand s-au racit se adauga carnea tocata, pesmetul, semintele de fenicul, castanele, smochinele, cimbrul, coaja de lamaie si oul batut. Se amesteca bine si se imparte in jumatati.
Jumatate din compozitie se foloseste pentru umplerea curcanului, iar din cealalta jumatate se modeleaza bile de marimea unei nuci.
Acestea se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor 30 minute. Se indeparteaza folia si se mai lasa bilele 15 minute sa se rumeneasca. Se servesc ca garnitura la curcanul umplut.
Curcan fript cu lamaie si cimbruChiftelute cu cartof dulce, ciuperci si castanePlacintele cu carne de iepurePlacinta cu carne de caprioaraChiftele egipteneVitel cu portocale si cartof dulceTarta cu ansoaPate de casa.
Salata calda de iarnaMiel fript cu gutuiRisotto cu pui si rucolaTarta de iarna cu vegetale coapteSupa de telina si hribiFalafel din nautTocana de rata cu rosii.