In mod normal, daca eram in Romania, as fi facut cu branza de burduf si carnati afumati romanesti. Dar in Suedia inlocuit cu branza feta si carnat afumat chorizo.
Se pune uleiul la incins. Usturoiul se taie in bucati mici si se pune la prajit in ulei pentru 2-3 minute pentru a-i da aroma. Dupa ce devine sticlos se scoate si se pune deoparte.
Se adauga carnea, bucata cu bucata in uleiul incins, la foc mare si se amesteca repede ca sa prinda crusta. Dupa ce carnea incepe sa se inalbeasca si sa se prajeasca putin, se adauga carnatul taiatrondele.
Daca carnea a lasat destula apa, nu se mai adauga, daca nu, se pun 1-2 linguri de apa, se acopera cu un capac si se lasa pe foc mediu 10-15 minute, amestecandu-se din cand in cand.
La sfarsit se adauga cimbru tocat, sare, piper si usturoiul si se mai lasa 2-3 minute.Pentru mamaliga am folosit 1/2 litru de apa si 250g faina de porumb. Nu invat pe nimeni acum cum se face mamaliga, fiecare face cum vrea. Sincer, facut din ochi .
Se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa fiarba se da focul mic, se toarna faina in ploaie si se amesteca cu telul sa nu faca cocoloase. Se da focul potrivit si se lasa cel putin 15 minute, daca nu vreti sa va apuce o durere de burta a doua zi.
Se prajeste un ou ochi romanesc. Se aseaza totul pe farfurie: mamaliga, carnea, branza si ochiul. Este foarte gustos si miroase deosebit, iar mie, fiind aici in Suedia, imi place sa spun ca "miroase a acasa" .
Arata ca in vis. eu fac tochitura ca la noi, cand imi mai raman cateva sarmalute in vita de vie, si pun si 2 din astea pe farfurie. cele mai bune oua se numesc gulare gula si sa gasesc cam peste tot, eu iau de la ica. tot la ica gasesti si carnati nemtesti, cu piper. f.buni. ii bag cand carnea ii gata, si adaug si un catel de usturoi.
Comentarii (45):
Super buna
Arata ca in vis. eu fac tochitura ca la noi, cand imi mai raman cateva sarmalute in vita de vie, si pun si 2 din astea pe farfurie. cele mai bune oua se numesc gulare gula si sa gasesc cam peste tot, eu iau de la ica. tot la ica gasesti si carnati nemtesti, cu piper. f.buni. ii bag cand carnea ii gata, si adaug si un catel de usturoi.
Care e diferența la cea ardelenească?
Foarte buna
Foarte buna!
F.bun
ACUM SUNT LA SERVICI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
F buna
Like
Foarte buna!!!