Pentru inceput a facut o mamaliguta pe care am rasturnat-o in forma de guguluf .
Taiem marunt ceapa si ardeii, ciupercile le taiem feliute, usturoiul il maruntim si frunzele le tocam.Incingem uleiul adaugam ceapa si ardeiul, calim cam 1-2, adaugam usturoiul, amestecam sa se patrunda aromele, apoi adaugam ciupercile.
Asezonam si lasam sa fiarba 10, sub capac, timp in care se vor inmuia ciupercile si va scadea si apa lasata de ele.
Intr-un bol, amestecam laptele cu faina si smantana si dupa ce ciupercile sant fierte, adaugam ingrosala si amestecam. Lasam sa dea cateva clocote, adaugam patrunjelul si luam de pe foc.
A rasturnat mamaliguta pe un platou mai mare, am umplut cu sos mijlocul si de jur imprejur si a servit asa cald cu gogosari murati.
Ar fi foarte buna dar fara smantana si lapte. Daca la tocanita pui smantana si lapte, la ciulama ce mai pui? Fiecare mancare trebuie sa aiba gustul ei specific, altfel nu mai stim ce mancam. Daca si la tocanita si la o ciulama pui smantana si lapte de unde stii care-i una si care-i alta?
Comentarii:
Ar fi foarte buna dar fara smantana si lapte. Daca la tocanita pui smantana si lapte, la ciulama ce mai pui? Fiecare mancare trebuie sa aiba gustul ei specific, altfel nu mai stim ce mancam. Daca si la tocanita si la o ciulama pui smantana si lapte de unde stii care-i una si care-i alta?
Super buna tocanita cu mamaliguta!!! Mmmmmm
Cea mai proasta mancare care am gustato in viata mea