Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
1 h 5 m
105 Kcal

Ingrediente

6

Preparare

Preparare30 min
Gătire35 min
  • Pentru inceput a facut o mamaliguta pe care am rasturnat-o in forma de guguluf .
  • Taiem marunt ceapa si ardeii, ciupercile le taiem feliute, usturoiul il maruntim si frunzele le tocam.Incingem uleiul adaugam ceapa si ardeiul, calim cam 1-2, adaugam usturoiul, amestecam sa se patrunda aromele, apoi adaugam ciupercile.
  • Asezonam si lasam sa fiarba 10, sub capac, timp in care se vor inmuia ciupercile si va scadea si apa lasata de ele.
  • Intr-un bol, amestecam laptele cu faina si smantana si dupa ce ciupercile sant fierte, adaugam ingrosala si amestecam. Lasam sa dea cateva clocote, adaugam patrunjelul si luam de pe foc.
  • A rasturnat mamaliguta pe un platou mai mare, am umplut cu sos mijlocul si de jur imprejur si a servit asa cald cu gogosari murati.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 105Kcal
  • Carbo: 7.5g
  • Grăsimi: 5.5g
  • Grăsimi sat.: 1.4g
  • Proteine: 4.8g
  • Fibre: 3g
  • Zahăr: 3.8g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (174g)
CClub43ers

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

constanta_s2014
constanta_s2014, 12/04/2017

Ar fi foarte buna dar fara smantana si lapte. Daca la tocanita pui smantana si lapte, la ciulama ce mai pui? Fiecare mancare trebuie sa aiba gustul ei specific, altfel nu mai stim ce mancam. Daca si la tocanita si la o ciulama pui smantana si lapte de unde stii care-i una si care-i alta?

(0) (0) abuz
12/04/2017

Super buna tocanita cu mamaliguta!!! Mmmmmm

(0) (0) abuz
26/04/2014

Cea mai proasta mancare care am gustato in viata mea

(0) (0) abuz