Ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mici si se amesteca.
Cand s-a schimbat culoarea la carne se adauga boiaua de ardei, sare, piper, pasta de ardei iute, apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba la foc mic, adaugand cate putina apa, cand scade lichidul, pana se inmoaie bine.
Intr-un castron se freaca faina cu cca 200 ml apa rece, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu formeze cocoloase, apoi se toarna peste carne, adaugand si apa, daca este necesar.
Se lasa sa fiarba cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se pune smantana;Se potriveste gustul cu sare si se presara patrunjel verde tocat. Tocanita se serveste cu mamaliguta calda.
Comentarii:
Sa fereasca cel de sus ce gusturi si ce simturi dezvolta!
Delicioasa
Este tare gustoasa