Intr-un vas incingem uleiul si punem la inabusit cu cateva linguri cu apa ceapa si morcovul tocate. Lasam cca 5 minute apoi adaugam si ardeiul tocat marunt...amestecam si punem si rosiile pe care eu le-am bagat la robot.
Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba. Intre timp dam in cateva clocote orezul , apoi il clatim cu apa rece.
Cand legumele au fiert adaugam orezul , lasam pe foc cca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas amestecand incontinuu sa nu se lipeasca orezul de fundul vasului , adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata.
Punem tocana fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil , apoi le punem intr-un vas in care am asezat un prosopel , turnam apa si le fierbem la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot. Se lasa la racit in aceeasi apa pana a doua zi apoi se depoziteaza in camara.
Se serveste rece sau calda dupa preferintele fiecaruia sau pur si simplu intinsa pe felii de paine.
Comentarii:
FR BUNA,,FELICITARII..
E foarte buna:eu fac reteta asta de ani de zile;nu am avut nici o reclamatie.
F bun
Usturoooooi !
Fb
Mult ulei si putina ceapa si morcov
Super reteta