Tocana de legume (conserva)

Felul principal
10 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

10

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Intr-un vas incingem uleiul si punem la inabusit cu cateva linguri cu apa ceapa si morcovul tocate.
    Lasam cca 5 minute apoi adaugam si ardeiul tocat marunt...amestecam si punem si rosiile pe care eu le-am bagat la robot.
  • Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba.
    Intre timp dam in cateva clocote orezul , apoi il clatim cu apa rece.
  • Cand legumele au fiert adaugam orezul , lasam pe foc cca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas amestecand incontinuu sa nu se lipeasca orezul de fundul vasului , adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata.
  • Punem tocana fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil , apoi le punem intr-un vas in care am asezat un prosopel , turnam apa si le fierbem la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot.
    Se lasa la racit in aceeasi apa pana a doua zi apoi se depoziteaza in camara.
  • Se serveste rece sau calda dupa preferintele fiecaruia sau pur si simplu intinsa pe felii de paine.
MMelianda

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

FR BUNA,,FELICITARII..

abuz

anonymous

E foarte buna:eu fac reteta asta de ani de zile;nu am avut nici o reclamatie.

abuz

anonymous

F bun

abuz

anonymous

Usturoooooi !

abuz

anonymous

Fb

abuz

anonymous

Mult ulei si putina ceapa si morcov

abuz

anonymous

Super reteta

abuz