Tocana de legume pentru iarna

Cred ca toata lumea se pregateste de iarna in aceasta perioada, la fel fac si eu, incerc sa fac cate ceva pentru ai mei :) Tocana de legume se numara printre preferate, nu am o reteta anume ci doar o pregatesc in functie de legume.
Ingrediente
8
Ingrediente pentru 7-8 borcanase de 330:
Preparare
Preparare30 min
Gătire2 ore
- In primul rand pregatim legumele, curatam, spalam si tocam.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie marunt, patrunjelul si teline se da pe razatoare ( pe ochiul mare), ardeii se taie cubulete si rosiile se decojesc si se taie in cubulete. - Punem la calit ceapa in ulei si adaugam radacinoasele (morcov, patrunjel si telina).
Dupa ce s-au inmuiat, adaugam ardeii si lasam la calit pana ce se inmoaie si acestia.
Apoi adaugam, rosiile, bulionul si condimentele ( sare, piper si foi de dafin )
Lasam sa fiarba pana ce scade si iasa uleiul deasupra. - Orezul se fierbe doar pe jumatate, separat in apa cu sare, apoi adaugam la tocana de legume, impreuna cu verdeata tocata si mai lasam vreo 10-15 min.
- Se introduce in borcane, se fileteaza capacul si se aseaza intr-o cratita cu apa calduta.
Se acopera cu un prosop de bucatarie si se fierbe la foc incet sau in cuptorul aragazului. - Se depoziteaza in locuri racoroase.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: