Tocana de legume pentru iarna

Tocana de legume pentru iarna
Altele
8 porții
Ușor
2 h 30 m

Cred ca toata lumea se pregateste de iarna in aceasta perioada, la fel fac si eu, incerc sa fac cate ceva pentru ai mei :) Tocana de legume se numara printre preferate, nu am o reteta anume ci doar o pregatesc in functie de legume.

Ingrediente

8

Ingrediente pentru 7-8 borcanase de 330:

Preparare

Preparare30 min
Gătire2 ore
  • In primul rand pregatim legumele, curatam, spalam si tocam.
    Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie marunt, patrunjelul si teline se da pe razatoare ( pe ochiul mare), ardeii se taie cubulete si rosiile se decojesc si se taie in cubulete.
  • Punem la calit ceapa in ulei si adaugam radacinoasele (morcov, patrunjel si telina).

    Dupa ce s-au inmuiat, adaugam ardeii si lasam la calit pana ce se inmoaie si acestia.
    Apoi adaugam, rosiile, bulionul si condimentele ( sare, piper si foi de dafin )
    Lasam sa fiarba pana ce scade si iasa uleiul deasupra.
  • Orezul se fierbe doar pe jumatate, separat in apa cu sare, apoi adaugam la tocana de legume, impreuna cu verdeata tocata si mai lasam vreo 10-15 min.
  • Se introduce in borcane, se fileteaza capacul si se aseaza intr-o cratita cu apa calduta.
    Se acopera cu un prosop de bucatarie si se fierbe la foc incet sau in cuptorul aragazului.
  • Se depoziteaza in locuri racoroase.
Adela-DadiAdela-Dadi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

12/04/2014

Plin dee vitamine bun pt iarna

(0) (0) abuz
06/11/2013

Very good

(0) (0) abuz
16/10/2013

Delicioasa

(0) (0) abuz
15/09/2013

Fara orez

(0) (0) abuz
12/09/2013

Delicioasa

(0) (0) abuz
20/08/2013

Ffff buna

(0) (0) abuz