Primul pas...am pus apa la fiert cu sare.Cand a inceput sa fiarba am pus si pastele la fiert caci nu stau pe foc mai mult de 9-10 minute.Si atunci m-am apucat de sos.
Am calit in unt baconul pana s-a rumenit. Peste bacon am adaugat mazarea si am calit-o pana s-a gatit.Peste ele am adaugat si sunca sa ia si ea gust de bacon.
Intr-un castronel am batut oul cu smantana si cascavalul.Cand pastele au fost gata le-am scurs.Poate sa zica lumea ce o zice eu NU le clatesc la un astefel de sos.Caldura lor gateste oul...clatite in apa rece nu au cum sa faca treaba asta.In tigaia in care aveam mazarea si sunca am adaugat pastele.Le-am invartit o data apoi am adauagt sosul. Le-am mai amestecat foarte putin in tigaie (care nu a stat pe foc in momentul in care am pus sosul) apoi le-am servit cu putin patrunjel tocat marunt deasupra.
Carbonara nu are smantana!!!!! Chiar nu va puteti limita la retetele traditionale fara sa mai puneti ceva pe langa???? Sunt bune la gust, nimic de zis, dar nu sunt retete de publicat!!!!
Asa si este. Prin traditie, pastele bune, facute din faina de calitate ( din triticum durru ) NU se clatesc in apa la mama lor acasa in Italia. In unele retete, este chiar contraindicatie importanta.
Comentarii (17):
Superba reteta si sunt gustoase
Bun.
Am pregatit-o in seara asta si a fost un adevarat hit :)
O porcarie totala...
Carbonara cu mazare si toate aleaaaa????????????? Hai ma ce naiba.
Carbonara nu are smantana!!!!! Chiar nu va puteti limita la retetele traditionale fara sa mai puneti ceva pe langa???? Sunt bune la gust, nimic de zis, dar nu sunt retete de publicat!!!!
Apetisante,arataf.bine
Nu le voi face
Asa si este. Prin traditie, pastele bune, facute din faina de calitate ( din triticum durru ) NU se clatesc in apa la mama lor acasa in Italia. In unele retete, este chiar contraindicatie importanta.
Buuuuuun sa tot mananci