Supa crema de dovleac
Cea mai delicioasa si fina supa a toamnei
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Dovleacul injumatatit trebuie curatat de samburi.
Se curatat dovleacul de coaja, la fel si cartofii; merelor li se scot samburii. - Se taie totul in cubulete. Intr-o oala,se incinge nitel ulei de masline, se unduieste ceapa, pana devine translucida, se adaugat merele si cartofii, se calesc 3-4 minute.
- Se adauga sare, piper si o priza de zahar si se stinge cu supa.
Se las sa fiarba pana dovleacul devine moale, cca 30 de minute. Se strecoara, apoi legumele se paseaza cu mixerul de mana. Se adauga 250 ml lapte evaporat (sau smantana lichida) si 250 ml din supa ramasa - Laptele evaporat e un lapte din care a fost evaporata apa in proportie de 60%, e un lapte concentrat, dar se poate inlocui fie cu lapte simplu, fie cu smantana lichida de gatit.
- Eu am pregatit rapid niste crutoane din paine neagra, "plimbate" putin prin ulei de masline, intr-o tigaie incinsa.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Atena
O fac in fiecare toamna,dar cu putin unt nu cu smantana.Este excelenta.
am gătit această rețetă

atena_p2014
Supa asta este minunata!O fac pana cand se termina dovlecii,desi eu pun si in congelator.Merele trebuie sa fie acrisoare.Ii dau o aroma deosebita.Incercati!
am gătit această rețetă
anonymous
Este super buna, am facut-o, si fac de 2 ori pe saptamana...
am gătit această rețetă

elena_b2013
E foarte gustoasa ,am mincat toata familia cu mare placere!
am gătit această rețetă
anonymous
Stupid women
anonymous
Noi am dat-o la porci!
anonymous
Lapte evaporat...!!!!!!!!!!!!
anonymous
Excelenta reteta, pacat ca TRADUCEREA nu este la inaltime...
anonymous
PREA MULTI O LAUDA CA SA NU INCERC SI EU.
anonymous
F buna