Dovleacul injumatatit trebuie curatat de samburi. Se curatat dovleacul de coaja, la fel si cartofii; merelor li se scot samburii.
Se taie totul in cubulete. Intr-o oala,se incinge nitel ulei de masline, se unduieste ceapa, pana devine translucida, se adaugat merele si cartofii, se calesc 3-4 minute.
Se adauga sare, piper si o priza de zahar si se stinge cu supa. Se las sa fiarba pana dovleacul devine moale, cca 30 de minute. Se strecoara, apoi legumele se paseaza cu mixerul de mana. Se adauga 250 ml lapte evaporat (sau smantana lichida) si 250 ml din supa ramasa
Laptele evaporat e un lapte din care a fost evaporata apa in proportie de 60%, e un lapte concentrat, dar se poate inlocui fie cu lapte simplu, fie cu smantana lichida de gatit.
Eu am pregatit rapid niste crutoane din paine neagra, "plimbate" putin prin ulei de masline, intr-o tigaie incinsa.
Supa asta este minunata!O fac pana cand se termina dovlecii,desi eu pun si in congelator.Merele trebuie sa fie acrisoare.Ii dau o aroma deosebita.Incercati!
Si le-a placut? Sa le fie de bine porcusorilor. Si eu consider ca trebuie sa-i hranim bine, ca doar pana la urma noi ii mancam pe ei. Bravo, om bun! :)))))))))))))))))))) :))))))))))))))))))))
"women" e la plural. La cine te referi? Go away if you don't have anything nice to say.