Supa crema de dovleac

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
50 min

Cea mai delicioasa si fina supa a toamnei

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Dovleacul injumatatit trebuie curatat de samburi.
    Se curatat dovleacul de coaja, la fel si cartofii; merelor li se scot samburii.
  • Se taie totul in cubulete. Intr-o oala,se incinge nitel ulei de masline, se unduieste ceapa, pana devine translucida, se adaugat merele si cartofii, se calesc 3-4 minute.
  • Se adauga sare, piper si o priza de zahar si se stinge cu supa.
    Se las sa fiarba pana dovleacul devine moale, cca 30 de minute. Se strecoara, apoi legumele se paseaza cu mixerul de mana. Se adauga 250 ml lapte evaporat (sau smantana lichida) si 250 ml din supa ramasa
  • Laptele evaporat e un lapte din care a fost evaporata apa in proportie de 60%, e un lapte concentrat, dar se poate inlocui fie cu lapte simplu, fie cu smantana lichida de gatit.
  • Eu am pregatit rapid niste crutoane din paine neagra, "plimbate" putin prin ulei de masline, intr-o tigaie incinsa.
SilviaUSilviaU

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

Atena

O fac in fiecare toamna,dar cu putin unt nu cu smantana.Este excelenta.

am gătit această rețetă
abuz
atena_p2014

atena_p2014

Supa asta este minunata!O fac pana cand se termina dovlecii,desi eu pun si in congelator.Merele trebuie sa fie acrisoare.Ii dau o aroma deosebita.Incercati!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este super buna, am facut-o, si fac de 2 ori pe saptamana...

am gătit această rețetă
abuz
elena_b2013

elena_b2013

E foarte gustoasa ,am mincat toata familia cu mare placere!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Stupid women

abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

"women" e la plural. La cine te referi? Go away if you don't have anything nice to say.

anonymous

Noi am dat-o la porci!

abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Si le-a placut? Sa le fie de bine porcusorilor. Si eu consider ca trebuie sa-i hranim bine, ca doar pana la urma noi ii mancam pe ei. Bravo, om bun!
:))))))))))))))))))))
:))))))))))))))))))))

anonymous

Lapte evaporat...!!!!!!!!!!!!

abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Pai daca asa se numeste, "evaporated milk". Cum sa-i zic? E un lapte din care s-a evaporat apa in mare proportie. Am explicat pe site.

anonymous

Excelenta reteta, pacat ca TRADUCEREA nu este la inaltime...

abuz

anonymous

PREA MULTI O LAUDA CA SA NU INCERC SI EU.

abuz

anonymous

F buna

abuz
  • pagina 1 / 3