Rucola, ardei rosii feliati subtire, rosii felii pentru 4 portii de salata patrunjel si/sau marar pentru garnitura.
Se incinge cuptorul la 260 grade Celsius sau cea mai mare setare posibila. Se amesteca bine zeama de lamaie, 1/4 cup ulei de masline, mierea, coaja de lamaie, sarea (1/4 lingurita), piperul, cayenne si usturoiul. Se imparte egal in 2 castronele, iar in unul din castronele se adauga caperele.
Se pun fileurile de somon pe o tava unsa cu ulei sau unt , se ung cu 2 linguri de ulei si se presara cu putina sare si piper.
Se baga in cuptorul incins pentru 5 minute. Se scoate si se adauga amestecul de lamaie cu capere si se baga la cuptor inca 5-7 minute pana cand somonul este rumenit. Nu coaceti somonul prea mult, se va usca prea tare.
Se aseaza salata de farfurii, se drege cu o parte din dressingul ramas, se aseaza somonul deasupra, se decoreaza cu marar sau patrunjel si se drege cu restul de dressing.
Savurati-l cu placere dupa ce ati facut cateva minute de exercitii Credeati ca am uitat. Azi vreau sa va reamintesc despre cat de buna este yoga pentru corpul nostru: ajuta la reglarea metabolismului si controlul asupra senzatiei de foame, ajuta la o mai buna concentrare si imbunatatirea memoriei.
Concentrandu-ne atentia asupra respiratiei si asupra a ceea ce corpul nostru face in timpul unei sesiuni de yoga, ne putem calma mai repede. Ajuta la prevenirea bolilor de inima, bolii Alzheimer, osteoporozei si diabetului.
Si daca v-am convins, puteti incepe cu o rutina denumita Salutarea soarelui, intalnita in multe clase de yoga. Puteti repeta de cate ori doriti si va simtiti bine.
Scopul exercitiului nu este sa ne atingem genunchii cu nasul, ci sa ne relaxam trepta in pozitia in care ne aflam.