Mod de preparare: Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri. Fileul de somon se portioneaza. Ceapa verde se curata si se taie marunt. Se unge cu 1/2 din cantitatea de unt un vas pentru cuptor. Apoi se pun ciupercile taiate pe fundul vasului. Deasupra se aseaza fileurile de somon peste care se presara cepa verde si rozmarinul (eu nu am avut rozmarin verde, crengute, asa ca am folosit din cel uscat). Restul de unt se taie in cuburi mici si se pun desupra, din loc in loc. Peste acest amestec se pune o jumatate de cana cu apa si se da la cuptor, la foc mediu pentru 25 de minute. Apoi se pune smantana pentru gatit deasupra, se pun zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper, si se mai da la cuptor pentru 3-5 minute. Asta-i tot. E un fel de mancare delicios, stiu cel putin o persoana care o sa-l aprecieze pentru ca i-a promis sotia lui ca i-l gateste. Pofta buna! O zi delicioasa, Cami
Comentarii (17):
Demult cautam o reteta cu somon,sint incintata de ea
Delicioasa.Incercati-o cu curaj.
Superba reteta si deliciosa in acelasi timp.
Zeama de lamaie nu taie smantana, si o branzeste ?....ma intreb
Facut
O incerc chiar azi, arata ff delicioasa
Ieri am avut o masa organizata in familie si mi-a ramas niste somon am sa incerc aceasta reteta merge de minune ciupercile si tot multumesc!!
F.buna sanatoasa
O reteta sigur delicioasa
Un singur cuvânt : delicioasa