Somon pe pat de ciuperci
Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Mod de preparare:
Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri. Fileul de somon se portioneaza. Ceapa verde se curata si se taie marunt. Se unge cu 1/2 din cantitatea de unt un vas pentru cuptor. Apoi se pun ciupercile taiate pe fundul vasului. Deasupra se aseaza fileurile de somon peste care se presara cepa verde si rozmarinul (eu nu am avut rozmarin verde, crengute, asa ca am folosit din cel uscat). Restul de unt se taie in cuburi mici si se pun desupra, din loc in loc. Peste acest amestec se pune o jumatate de cana cu apa si se da la cuptor, la foc mediu pentru 25 de minute.
Apoi se pune smantana pentru gatit deasupra, se pun zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper, si se mai da la cuptor pentru 3-5 minute.
Asta-i tot. E un fel de mancare delicios, stiu cel putin o persoana care o sa-l aprecieze pentru ca i-a promis sotia lui ca i-l gateste.
Pofta buna!
O zi delicioasa,
Cami
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 234Kcal
- Carbo: 1.7g
- Grăsimi: 18.2g
- Grăsimi sat.: 7.8g
- Proteine: 15.2g
- Fibre: 1.6g
- Zahăr: 1.5g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (170g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

trufin cornelia
Demult cautam o reteta cu somon,sint incintata de ea
am gătit această rețetă
anonymous
Delicioasa.Incercati-o cu curaj.
am gătit această rețetă
anonymous
Superba reteta si deliciosa in acelasi timp.
am gătit această rețetă
Cristina
Zeama de lamaie nu taie smantana, si o branzeste ?....ma intreb
Mari
Facut
anonymous
O incerc chiar azi, arata ff delicioasa
anonymous
Ieri am avut o masa organizata in familie si mi-a ramas niste somon am sa incerc aceasta reteta merge de minune ciupercile si tot multumesc!!
anonymous
F.buna sanatoasa
anonymous
O reteta sigur delicioasa
anonymous
Un singur cuvânt : delicioasa
Punctează această reţetă