Sausage and mash sau carnati cu piure si gravi de ceapa
Reteta traditionala din Marea Britanie
Ingrediente
2
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Puneti carnatii pe o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei si puneti in cuptorul incins la 190 C/375 F/gaz 5 pentru 20 de minute sau pana ce carnatii capata o culoare aurie.
- Taiati cartofii in cuburi de marime potrivita si punetii la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti fasolea verde taiata fasii de asemenea in apa cu putina sare.
- Aceasta reteta se serveste cu un gravy de ceapa, pentru prepararea acestuia tocati ceapa marunt si caliti-o in putin unt pana ce devine transparenta apoi adaugati otetul balsamic si lasati la foc mic pentru 5 minute avand grija sa nu se lipeasca sau sa se arda.
Adaugati supa de vita (obtinuta din cuburile diluate) si lasati sa fiarba pentru inca 5 minute. Intr-un castron amestecati lingura de faina cu 2 linguri de apa rece pana ce obtineti o pasta fara cocoloase apoi adaugati cateva linguri din supa de vita fierbinte.
Turnati amestecul peste gravy si lasati sa fiarba pana ce acesta se ingroasa, potriviti de sare si piper. - Cand cartofii s-au fiert, scurgeti apa ramasa, adaugati untul si cateva linguri lapte apoi pasati cartofii cu o paleta pentru piure sau cu o furculita.
POFTA BUNA!!!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă