Sardina la grill (gratar) in saramura

Felul principal
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

8

Pentru marinata:

Pentru saramura:

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Se curata pestele de mate,intestine,se taie capetele,se spala si se zvanta.Se amesteca condimentele cu zeama de lamaie, uleiul de masline,usturoiul si se introduc sardinele la marinat cca 20 de minute la temperatura camerei,dupa care se pun la fript la grill sau pe gratar pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
  • Pentru saramura se adauga rosiile taiate felii, ardeiul gras tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, condimente,sare dupa gust si se pun la fiert in cca 2-3 cani cu apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.
  • Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,se mai potriveste de sare,condimente ,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Pestele cand este gata se introduce imediat in saramura fierbinte. Se poate servi si cu mamaliguta.

Punctează această reţetă

VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Delicios daca nu ai scrumbie frte buna si sardina

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O reteta perfecta din punctul meu de vedere

abuz

anonymous

Cred ca e foarte gustos

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

Azi o pregatesc

abuz

anonymous

Curga apa din gura

abuz