Se curata pestele de mate,intestine,se taie capetele,se spala si se zvanta.Se amesteca condimentele cu zeama de lamaie, uleiul de masline,usturoiul si se introduc sardinele la marinat cca 20 de minute la temperatura camerei,dupa care se pun la fript la grill sau pe gratar pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Pentru saramura se adauga rosiile taiate felii, ardeiul gras tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, condimente,sare dupa gust si se pun la fiert in cca 2-3 cani cu apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.
Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,se mai potriveste de sare,condimente ,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Pestele cand este gata se introduce imediat in saramura fierbinte. Se poate servi si cu mamaliguta.
Comentarii:
Delicios daca nu ai scrumbie frte buna si sardina
O reteta perfecta din punctul meu de vedere
Cred ca e foarte gustos
Foarte buna
Azi o pregatesc
Curga apa din gura