Petitchef

Ceatal la grill (gratar) cu sos alb

Este un preparat usor de pregatit si tare,tare gustos.

Felul principal
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru sos:

Preparare

  • Ceatalul este un pestisor marin, foarte gustos, mic,dar mai mare decat hamsia.Cu mirosul lui "innebuneste" toti turistii vara pe litoral.
  • Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine si se lasa la scurs in strecuratoare.
  • Dupa ce s-au scurs insiruit pestisorii pe tepuse de frigarui impreuna cu jumatati sau catei intregi de usturoi in functie de marime si introdus la grill sa se rumeneasca pe ambele parti.
  • Pentru sos amestecat zeama de la o jumatate de lamaie(pentru ca a fost cantitate mica de peste),2 linguri smantana,3 lingurite de iaurt,o lingurita de ulei de masline,cca 50 ml vin alb,sare,piper alb dupa gust. Acest sos se da intr-un clocot si la sfarsit se adauga putin patrunjel verde tocat si tarhon verde rupt bucatele mici.Tarhonul nu se toaca niciodata cu cutitul deoarece isi pierde aroma si prospetimea.

Rețete inrudite

YouTube

Carnati cu vin alb


Poze

Ceatal la grill (gratar) cu sos alb
Ceatal la grill (gratar) cu sos alb - poza 2
Ceatal la grill (gratar) cu sos alb - poza 3
Ceatal la grill (gratar) cu sos alb - poza 4
Ceatal la grill (gratar) cu sos alb - poza 5
Ceatal la grill (gratar) cu sos alb - poza 6
Ceatal la grill (gratar) cu sos alb - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tortilla la grill - perfect brunch
Tortilla la grill - perfect brunch
1 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratar Cele mai bune 10 legume preparate la gratar O delicatesa din antichitate – sparanghelul O delicatesa din antichitate – sparanghelul Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează