Se fierb cartofi si se paseaza ca pentru piure. Se amesteca cu galbenusurile de ou, faina, sarea, piperul i putina nucsoara . Daca se lipeste piureul mai adauga un pic de faina. se formeaza un dreptunghi de cca. 25 x 15 cm pe o folie transparenta. Se scoate carne din carnati, apoi se amestec cu ciupercile si ardeiul rosu tocate si distuite, cu usturoiul i verdeturile tocate fin.
Farsa rezultata se asezoneaza cu sare si piper. Se intinde pe aluatul de cartofi, lasand o margine de aproximativ 2 cm pe toate laturile pentru închidere. Se ruleaza cu ajutorul foliei si se invelleste totul intr-o folie de aluminiu. Se pune intr-un vas care se da la cuptor pe baie de abur, timp de aproximativ 35 de minute.
Sosul gorgonzola: Se aduce smantana si vinul alb la fierbere si se topeste incet gorgonzola. Daca este necesar, se adaug sare i piper.
Se taie rulada in felii, se aranjeaza pe farfurie preincalzita i si se serveste cu sosul gorgonzola.