Petitchef

Risotto galben (cu sofran)

Felul principal
3 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Mai intai pune intr-o ceasca cam 5 linguri de apa calduta peste sofran. Amesteca si lasa sa se dizolve.
    Incalzeste supa.
  • Intr-o tigaie incapatoare topeste untul. Da focul mic, adauga ceapa si maduva si lasa sa se inmoaie cam 5-7 minute. Da focul la mediu si adauga orezul. Prajeste-l amestecand continuu cateva minute. Potriveste in asa fel taria focului incat orezul sa nu se rumeneasca, ci doar sa devina translucid.
  • Adauga vinul si coace la foc mic- mediu, pana s-a absorbit tot, amestecand continuu.Adauga cate un polonic de supa. Amesteca in orez pana ce tot lichidul s-a absorbit. Continua acest procedeu pana ce orezul este moale, dar cumva al dente.
  • Mie mi-a trebuit toata supa, dar e posibil ca alte tipuri de orez sa necesite mai putina sau mai multa. Oricum, in final bobul de orez trebuie sa ramana intreg, dar moale. Si totul trebuie sa fie intr-un sos cremos. Nu trebuie sa fie un orez uscat.
  • In final adauga sofranul si amesteca sa se absoarba apa. Potriveste de sare si piper. Adauga parmezanul,
    amesteca si serveste cald ca garnitura la alte mancaruri sau ca antreu. Daca se raceste, risotto nu mai este la fel de bun reincalzit.


C Cooking with my soul

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto kit
Risotto kit
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor

Articole conexe

“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează