Petitchef

Risotto cu sparanghel (Asparagus risotto)

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Fierbe cele 5 fire de sparanghel, impreuna cu cozile mai groase care nu se folosesc la mancare in cca 600 ml apa, cam 10 minute. Strecoara zeama, arunca cozile si taie firele folositoare in bucatele potrivite.
  • Incalzeste supa. Amestec-o cu zeama de la sparanghel, astfel incat in total sa ai cam 1litru.
  • Intr-o tigaie incapatoare topeste untul. Da focul mic, adauga ceapa si lasa sa se inmoaie cam 5-7 minute. Da focul la mediu si adauga orezul. Prajeste-l amestecand continuu cateva minute. Potriveste in asa fel taria focului incat orezul sa nu se rumeneasca, ci doar sa devina translucid.
  • Adauga vinul si coace la foc mic- mediu, pana s-a absorbit tot, amestecand continuu.
  • Adauga cate un polonic de supa. Amesteca in orez pana ce tot lichidul s-a absorbit. Continua acest procedeu pana ce orezul este moale, dar cumva al dente.
  • Adauga sparanghelul si mai lasa putin sa fiarba.
  • Potriveste de sare si piper. Adauga parmezanul si coja de lamaie. Amesteca, lasa 5 minute sa se racoreasca putin si serveste risotto cald ca fel principal sau ca garnitura la alte feluri de mancare.


C Cooking with my soul

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu creveți și lămâie
Risotto cu creveți și lămâie
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto kit
Risotto kit
4 porții
1 oră
Foarte ușor

Articole conexe

Sparanghel – colectie de retete Sparanghel – colectie de retete Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează