Fierbe cele 5 fire de sparanghel, impreuna cu cozile mai groase care nu se folosesc la mancare in cca 600 ml apa, cam 10 minute. Strecoara zeama, arunca cozile si taie firele folositoare in bucatele potrivite.
Incalzeste supa. Amestec-o cu zeama de la sparanghel, astfel incat in total sa ai cam 1litru.
Intr-o tigaie incapatoare topeste untul. Da focul mic, adauga ceapa si lasa sa se inmoaie cam 5-7 minute. Da focul la mediu si adauga orezul. Prajeste-l amestecand continuu cateva minute. Potriveste in asa fel taria focului incat orezul sa nu se rumeneasca, ci doar sa devina translucid.
Adauga vinul si coace la foc mic- mediu, pana s-a absorbit tot, amestecand continuu.
Adauga cate un polonic de supa. Amesteca in orez pana ce tot lichidul s-a absorbit. Continua acest procedeu pana ce orezul este moale, dar cumva al dente.
Adauga sparanghelul si mai lasa putin sa fiarba.
Potriveste de sare si piper. Adauga parmezanul si coja de lamaie. Amesteca, lasa 5 minute sa se racoreasca putin si serveste risotto cald ca fel principal sau ca garnitura la alte feluri de mancare.