Supa impreuna cu 2 cani de apa se pune la fiert. Intr-o cratita se incalzeste uleiul de masline. Se calesc ceapa si usturoiul tocate, apoi se adauga orezul si se caleste pana devine traslucid.
Se toarna vinul si se lasa sa se evapore. Se toarna cate un polonic de supa fierbinte asteptand sa fie absorbita complet inainte de adaugarea urmatorului polonic.
Daca orezul absoarbe toata supa si totusi nu este fiert complet se mai poate pune apa fiarta. Cand este aproape facut se adauga rosiile decojite si tocate si busuiocul maruntit.
Se sareaza, se stinge focul si se amesteca in orez ricotta. Se pune in boluri individuale si se presara cu parmezan razuit.
Risotto cu ciuperci salbaticeRisotto cu merisoare, ciuperci si migdaleRisotto cu cartofi dulci si caise si frigarui de curcanRisotto cu miel si anghinareRisotto cu pui si rucolaOrez cu parmezanPaste fettuccine cu sos cremos de dovleceiRisotto cu broccoli si migdaleLasagna cu ratatouille.
Supa de flori de dovlecel cu salsaSupa-crema de rosii cu busuiocSupa-crema de pasareSupa mediteraneana cu parmezanRibollita Orez sarbesc.