Fasolea se pune la inmuiat in apa cu cateva ore inainte, dupa care se pune la fiert. S-ar putea sa dureze ceva Daca aveti, este bine sa folositi o oala sub presiune, in care fasolea va fierbe mult mai repede.asa ca puteti sa va apucati de preparat restul ingredientelor. Tocati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati ciupercile felii subtiri.
Le puneti pe toate in putin ulei incins.Intre timp pregatiti orezul spalat cu apa rece, bulionul,maghiranul, sarea si piperul si le adaugati in tigaie, adaugand si suficienta apa ca sa acopere ingredientele.
Lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, amestecand des ca sa nu se lipeasca, aproximativ 30 minute.Dupa ce a fiert fasolea, o scurgeti de apa si o adaugati in tigaie impreuna cu mazarea.
Lasati totul la fiert inca aproximativ 15 minute sau pana scade sosul si gata. Este o reteta de post foarte gustoasa, iar combinatia hranitoare de fasole, orez, ciuperci prinde culoare prin adaosul de mazare.
Si eu fierb fasolea in oala sub presiune , intai fara capac pana ii schimb cateva ape (calde) iar la ultima pun capacul si o fierb la foc mic tot 1 ora . Dar ce rost are sa faci combinatia asta cand poti face o iahnie de fasole cum se zice la noi si mananci cu muraturi sau o salata de varza ? Eu fac sosul separat , calesc ceapa cu un bulion de ardei gras rosu sau gogosar (blenduit) adaug morcov si pastarnac tocat si zeama de la fasolea fiarta . Condimentez cu sare , piper , foaie de dafin iar cand morcovul e fiert adaug ardei gras tocat , usturoi tocat , marar , fasolea fiarta separat si pun la cuptor sa mai fiarba impreuna pana este gata . Cine doreste poate pune carnati alaturi .
Fierb fasolea in oala sub presiune de mai bine de 30 de ani, si inca nu a explodat.(las fasolea in apa cateva ore, arunc apa si o pun in oala cu alta apa, la max 75% din capacitate). fierb la foc lent, maxim o ora. Este excelenta.
Nu puneti fasolea la fiert in oala cu presiune. din cauza spumei care se formeaza se pot infunda orificiile de evacuare a aburului si oala explodeaza. cine a scris reteta a copiat-o de undeva, zona America Latina, doar acolo se mananca fasole cu orez
Comentarii:
Si eu fierb fasolea in oala sub presiune , intai fara capac pana ii schimb cateva ape (calde) iar la ultima pun capacul si o fierb la foc mic tot 1 ora . Dar ce rost are sa faci combinatia asta cand poti face o iahnie de fasole cum se zice la noi si mananci cu muraturi sau o salata de varza ? Eu fac sosul separat , calesc ceapa cu un bulion de ardei gras rosu sau gogosar (blenduit) adaug morcov si pastarnac tocat si zeama de la fasolea fiarta . Condimentez cu sare , piper , foaie de dafin iar cand morcovul e fiert adaug ardei gras tocat , usturoi tocat , marar , fasolea fiarta separat si pun la cuptor sa mai fiarba impreuna pana este gata . Cine doreste poate pune carnati alaturi .
Fierb fasolea in oala sub presiune de mai bine de 30 de ani, si inca nu a explodat.(las fasolea in apa cateva ore, arunc apa si o pun in oala cu alta apa, la max 75% din capacitate). fierb la foc lent, maxim o ora. Este excelenta.
Nu puneti fasolea la fiert in oala cu presiune. din cauza spumei care se formeaza se pot infunda orificiile de evacuare a aburului si oala explodeaza. cine a scris reteta a copiat-o de undeva, zona America Latina, doar acolo se mananca fasole cu orez
Super gustoasa