Petitchef

Sarmalute dobrogene in oala de lut

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Un vas de ceramica smaltuita cu capac Trebuie sa incercati, savoarea sarmalelor fierte in oala de lut este de ne descris,se fierb la foc mediu 4 ore preparare:se desfac verzele si se aleg frunzele bune de impachetat,restul se toaca.
  • In vasul de lut se aseaza un strat de varza tocata si bucatele de sunca afumata Se taie ceapa julien si se inabuse in 4 linguri de ulei Se adauga carnea,orezul, cimbrul,piperul,boiaua,bulionul(1 lingura)totul se amesteca pe foc 5 minute.
  • Se intinte foaia de sarma se pune o lingurita din compozitia de carne,se infasoara sarmaua si tot asa pina se termina compozitia de carne Restul de foi se toaca fin . Se aseaza sarmalele in vasul de lut, la mijloc se aseaza varza, restul de sunca,bulionul diluat cu apa cimbrul si foile de dafin .
  • Se complecteaza cu zeama de varza sau apa (asta depinde de cit de acra este zeama de varza),se pune cpacul si se da la cuptor Cu mamaliga,ardei iute si o gura de palinca sau tuica este o minune Merita sa incercati si varianta cu vasul de lut!


Poze

Sarmalute dobrogene in oala de lut
Sarmalute dobrogene in oala de lut - poza 2
Sarmalute dobrogene in oala de lut - poza 3
Sarmalute dobrogene in oala de lut - poza 4
Sarmalute dobrogene in oala de lut - poza 5
Sarmalute dobrogene in oala de lut - poza 6
Sarmalute dobrogene in oala de lut - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chiftelute ikea cu sos
Chiftelute ikea cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Yakitori
Yakitori
8 porții
1 h 19 m
Foarte ușor

Articole conexe

5 motive sa folosim „Oala sub presiune” 5 motive sa folosim „Oala sub presiune”

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează