Yakitori! Aceste frigarui japoneze ce combina carnea de vita marinata intr-un sos Yakitori si branza tare.
Aceasta reteta este o creatie a restaurantelor japoneze din Franta care stiu cat de mult le place francezilor branza, spre deosebire de japonezi :-)
Taiati marunt ceapa verde: veti avea nevoie doar de partea verde. Amestecati amidonul de porumb cu putină apa (aproximativ 1 lingura).
Turnati sosul de soia, apa, zaharul brun si otetul de orez intr-o cratita. Adaugați ceapa verde si catelul de usturoi zdrobit. Se lasa sa se caramelizeze aproximativ 3 - 5 minute la foc mare, amestecand.
Adaugati amestecul de amidon de porumb si apa si amestecati pentru a ingrosa sosul. Strecurati apoi acest sos printr-o sita.
Amestecati carpaccio de vita cu sosul (puteti opri putin sos deoparte pentru a scufunda frigaruile la gustare sau le ungeti la gatit). Puneti la rece timp de 1 ora.
Taiati branza Emmental in 8 bucati dreptunghiulare egale si infigeti frigarui in ele.
Infasurați feliile de carne de vita marinate in jurul betisoarelor de branza.
Incalziti putin ulei vegetal intr-o tigaie, apoi asezati frigaruile in tigaie. Gatiti aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Puteti unge frigaruile cu sos in timpul gatirii, daca doriti.
Iata, frigaruile tale sunt gata! Presarati susan sau ceapa verde tocata si savurati imediat.
Frigaruile tale nu sunt suficient de fragede la sfarsitul gatitului? Inainte de servire, acoperiti tava timp de cateva minute, astfel incat branza sa se topeasca in continuare.