Yakitori

votează acum
Antreuri
Foarte ușor
1 h 19 m

Yakitori! Aceste frigarui japoneze ce combina carnea de vita marinata intr-un sos Yakitori si branza tare. Aceasta reteta este o creatie a restaurantelor japoneze din Franta care stiu cat de mult le place francezilor branza, spre deosebire de japonezi :-)

Ingrediente

8

Sos Yakitori:

Materiale

  • 8 frigarui

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare1 oră
Gătire4 min
  • Yakitori - Preparare etapa 1Taiati marunt ceapa verde: veti avea nevoie doar de partea verde. Amestecati amidonul de porumb cu putină apa (aproximativ 1 lingura).
  • Yakitori - Preparare etapa 2Turnati sosul de soia, apa, zaharul brun si otetul de orez intr-o cratita. Adaugați ceapa verde si catelul de usturoi zdrobit. Se lasa sa se caramelizeze aproximativ 3 - 5 minute la foc mare, amestecand.
  • Yakitori - Preparare etapa 3Adaugati amestecul de amidon de porumb si apa si amestecati pentru a ingrosa sosul. Strecurati apoi acest sos printr-o sita.
  • Yakitori - Preparare etapa 4Amestecati carpaccio de vita cu sosul (puteti opri putin sos deoparte pentru a scufunda frigaruile la gustare sau le ungeti la gatit). Puneti la rece timp de 1 ora.
  • Yakitori - Preparare etapa 5Taiati branza Emmental in 8 bucati dreptunghiulare egale si infigeti frigarui in ele.
  • Yakitori - Preparare etapa 6Infasurați feliile de carne de vita marinate in jurul betisoarelor de branza.
  • Yakitori - Preparare etapa 7Incalziti putin ulei vegetal intr-o tigaie, apoi asezati frigaruile in tigaie. Gatiti aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Puteti unge frigaruile cu sos in timpul gatirii, daca doriti.
  • Yakitori - Preparare etapa 8Iata, frigaruile tale sunt gata! Presarati susan sau ceapa verde tocata si savurati imediat.

Punctează această reţetă

Observații

Frigaruile tale nu sunt suficient de fragede la sfarsitul gatitului? Inainte de servire, acoperiti tava timp de cateva minute, astfel incat branza sa se topeasca in continuare.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: