Petitchef

PIREU DE FASOLE USCATA (Fasole frecata)

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Fasolea daca nu este noua, atunci se alege si se pune la inmuiat in apa , cel mai bine peste noapte. A doua zi se scurge, se clateste si se pune la fiert in apa atit cit sa treaca peste boabele de fasole, cu ingredientele de mai sus, spalate , curatate si lasate intregi,in afara de usturoi.
  • Cind fasolea este fiarta, se scurge, dar zeama se pune deoparte. Cine doreste, poate sa scoata legumele si sa faca doar fasolea pireu. A indepartat doar frunzele de dafin si legumele le-am last impreuna cu fasolea.
  • Deci fasolea scursa se freaca- aceasta metoda in ziua de astazi este relativa., deoarece cu un Blender sau Mixer-bat/vertical., fasolea se face pireu cu coaja si legume cu tot si este mult mai sanatoasa.
  • Dar daca totusi trebuie sa se decurga la metoda clasica/manuala, atunci fasolea se zdrobeste inainte cu , se pune intr-o sita si cu ajutorul unei lingure se freaca , pnind cite un strop din zeama in care s-a fiert, pina ce in sota ramin doar cojile.
  • In final, egal cu ce fasolea s-a facut pireu, acesta se amesteca daca este necesar cu ceva din zeama in care s-a fiert si cu usturoiul trecut prin presa sau razatoare si se degusteaza condimentind pireul dupa gust cu sare si piper. Mai departe se continua cu prepararea sosului de ceapa.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
2 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează