Home
Rețete
Felul principal
Ardei umpluti
Ardei umpluti cu orez si ciuperci - de post
Ardei umpluti cu orez si ciuperci - de post
Ingrediente
6
6-8 buc ardei grasi,
100 ml ulei,
2-3 buc ceapa ,
150 g orez ,
1 buc ardei gras rosu,
200 g ciuperci,
50 g bulion rosii,
1 legatura marar ,
1 legatura patrunjel ,
sare,
piper.
Cost estimat: 6.52Euros € (1.09€/porție)
Preparare
Curatam ardeii de cotor si seminte, se spala bine si se lasa la scurs.
Ardeii se cresteaza la capat, ca sa patrunda fierberea si prin umplutura.
Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei.
Ciupercile se curata, se spala bine, se taie bucatele mici si se adauga peste ceapa cand aceasta s-a ingalbenit.
Adaugam ardeiul gras rosu tocat marunt, apoi orezul si 100 ml apa fiarta.
Se mai tine amestecul pe foc pana dispare toata apa.
Se adauga verdeata tocata marunt si se condimenteaza cu sare si piper.
Umplem ardeii cu acest amestec, se ung cu putin ulei, se pun intr-o cratita unsa cu ulei si se acopera cu apa.
Se introduc in cuptor, iar dupa jumatate de ora, adaugam bulionul de rosii amestecat cu o lingura cu faina si subtiat cu putina apa.
Se lasa in cuptor la foc potrivit pentru inca o ora.
Informații nutriționale:
pentru 1 porție / pentru 100 g
Nutriție:
Calorii: 298Kcal
Carbo: 29.4g
Grăsimi: 16.6g
Grăsimi sat.: 2.2g
Proteine: 5.3g
Fibre: 5.4g
Zahăr: 9.7g
ProPoints: 8
SmartPoints:
10
Informații nutriționale pentru 1 porție (302g)
Întrebări:
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii:
F bun
Nu este nevoie sa crestezi ardeii pentru a permite fierberea umpluturii. Aceasta se va fierbe perfect in ardeiul ne-crestat. Asta imi aminteste de cineva care ma sfatuia sa leg sarmalele cu atza ca sa nu iasa continutul afara !!! Am ras cu lacrimi de absurdul acestui 'sfat'. La fel si cu 'crestatul' ardeiului.
Nu e cam mult ulei?
Lipseste carnea de porc!
Excelent!
Excelent!