Ardei umpluti cu orez si ciuperci - de post

Ardei umpluti cu orez si ciuperci - de post
Felul principal
6 porții
Foarte ușor
40 min
298 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 6.52 (1.09€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Curatam ardeii de cotor si seminte, se spala bine si se lasa la scurs.
  • Ardeii se cresteaza la capat, ca sa patrunda fierberea si prin umplutura.
  • Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei.
  • Ciupercile se curata, se spala bine, se taie bucatele mici si se adauga peste ceapa cand aceasta s-a ingalbenit.
  • Adaugam ardeiul gras rosu tocat marunt, apoi orezul si 100 ml apa fiarta.
  • Se mai tine amestecul pe foc pana dispare toata apa.
  • Se adauga verdeata tocata marunt si se condimenteaza cu sare si piper.
  • Umplem ardeii cu acest amestec, se ung cu putin ulei, se pun intr-o cratita unsa cu ulei si se acopera cu apa.
  • Se introduc in cuptor, iar dupa jumatate de ora, adaugam bulionul de rosii amestecat cu o lingura cu faina si subtiat cu putina apa.
  • Se lasa in cuptor la foc potrivit pentru inca o ora.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 298Kcal
  • Carbo: 29.4g
  • Grăsimi: 16.6g
  • Grăsimi sat.: 2.2g
  • Proteine: 5.3g
  • Fibre: 5.4g
  • Zahăr: 9.7g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (302g)
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

13/10/2013

F bun

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Diana Lucia, 23/12/2019

Nu este nevoie sa crestezi ardeii pentru a permite fierberea umpluturii. Aceasta se va fierbe perfect in ardeiul ne-crestat. Asta imi aminteste de cineva care ma sfatuia sa leg sarmalele cu atza ca sa nu iasa continutul afara !!! Am ras cu lacrimi de absurdul acestui 'sfat'. La fel si cu 'crestatul' ardeiului.

(0) (0) abuz
04/03/2019

Nu e cam mult ulei?

(0) (0) abuz
07/11/2015

Lipseste carnea de porc!

(0) (0) abuz
29/07/2013

Excelent!

(0) (0) abuz
08/07/2013

Excelent!

(0) (0) abuz