Folosesc orez prefiert, din cel care se pune la fiert in punga. Pun punga intr-un vas cu apa clocotita, il fierb conform instructiunilor de pe cutie, apoi il scot si pun punguta la scurs.
Intr-o tigaie mare, punem la calit ceapa tocata, o lasam pana cand devine transparenta, apoi adaugam ardeii tocati marunt si le mai calim impreuna.
Adaugam ciupercile tocate si le calim si pe ele, amestecand sa nu se prinda de vas. Punem apoi mazarea si porumbul di conserva, amestecandu-le cu restul ingredientelor.
Copilului ii place cand adaug cremvursti in orez, asa ca eu am pus de data asta, dar nu e obligatoriu.La sfarsit adaugam orezul fiert si scurs, punem peste legume sosul de spaghetti, condimentam cu sare si piper si amestecam bine.
Ardeii spalati si curatati de cotoare si seminte ( e de recomandat sa pastram coditele, deoarece ardeii raman mai fermi ) taiem in jumatati si umplem cu amestecul de legume. asezam intr-o tava imbracata in folie de aluminiu sau hartie de copt si ii coacem 30- 40 minute la 200 grade Celsius.
+carne toccata cu satiru care se prsjeste nitel separat si ...se urmareste reteta si cind sint copti se presara cu mazarela rasa +citeva minute pine brinza se topeste se adauga dupa gust smintina si de ce nu un ardei iute
Interesant. am sa incerc si eu dar fara sa prajesc. prajeala e toxica daca uneiul nu are o temperatura mare de fumegare. eventual se poate folosi ulei de arahide sau de masline( exclus extravirgin).cat despre crenvusti, se stie ca nu sunt buni pentru ca multe grasimi, slanina, piele de pui, sorici, nitrati, monoglutamat de sodiu, etc...
Comentarii:
+carne toccata cu satiru care se prsjeste nitel separat si ...se urmareste reteta si cind sint copti se presara cu mazarela rasa +citeva minute pine brinza se topeste se adauga dupa gust smintina si de ce nu un ardei iute
Interesant. am sa incerc si eu dar fara sa prajesc. prajeala e toxica daca uneiul nu are o temperatura mare de fumegare. eventual se poate folosi ulei de arahide sau de masline( exclus extravirgin).cat despre crenvusti, se stie ca nu sunt buni pentru ca multe grasimi, slanina, piele de pui, sorici, nitrati, monoglutamat de sodiu, etc...
YUMY YUM BUN