Ceapa de taie marunt si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand sticleste, se ia de pe foc si se adauga o lingurita de boia dulce si se omogenizeaza. Se adauga carnea tocata, orezul, oul batut, 200 ml de bulion, piper, sare, putin cimbru, legumele deshidratate, patrunjelul tocat si mararul. Chit ca aroma nu este poate la fel de puternica, a un borcanel cu marar uscat si-mi vine mai usor sa pun cat doresc de mult. Aceasta este, deci, umplutura.
Separat, ardeii se spala si li se taie capacul, cartoful se curata si el si se taie rondele subtiri, ca si capac pentru ardei. Se umplu ardeii, lasand cam un cm liber pana la margine si se potriveste cat mai fest cate o felie de cartof pentru fiecare ardei.
Se pun toti ardeii intr-o oala, astfel incat sa stea cat mai inghesuiti, sa se imprieteneasca unul cu altul. La fierbere se vor inmuia si "relaxa" asa ca risca sa cada daca nu stau inghesuiti.
Se acopera cu apa cu 1-2 lingurite de sare, ceva mai sus de jumatatea ardeilor si se lasa cu capac pana incep sa fiarba la foc potrivit, apoi la foc mai mic pentru o ora.
Intr-o tigaie se incinge restul de ulei, se pun cele doua linguri de faina si se amesteca bine-bine sa nu faca cocoloase, se adauga bulionul cu o lingurita de boia. Cu polonicul se ia putin din zeama in care fierb ardeii si se pune peste, se omogenizeaza bine si se toarna sosul rezultat peste ardei.
Se mai lasa la fiert inca 15 minute. Timpul de fierbere poate sa difere in functie de mai multe aspecte, asa ca e bine sa incerci carnea din mijlocul unui ardei ca sa te asiguri ca e bine facuta. Se servesc calzi, cu smantana.
In compozitia ardeilor pun si morcov ras si ciupercute taiate cubulete mici dupa ce au fost oparite.,toata compozitia calita in putin ulei apoi umpluti ardeii si pus capacele din felii de rosii .ardeii ii calesc f. putin in 1-2 linguri ulei si ii asez in cratita . peste ei torn sosul facut separat dintr-o ceapa inabusita in o lingura ulei si apa si peste care pun 2-3 linguri de bulion sau 3-4 rosii decojite si taiate cubulete mici .si apoi completez cu apa calda pana aproape acoper ardeii. presar cimbru ,patrunjel si bag la cuptor cam 3/4 h
Nu, nu, nu! Ceapa calita in compozitie? Rantas? De unde scoateti retetele astea mai fetelor? Banuiesc ca esti de prin Ardeal ca acolo se fac mancaruri atat de grele, dar ai putea de dragul sanatatii sa incerci si altfel si ai sa vezi ca se poate iar mancarea are un gust chiar mai bun. Asa ca incearca sa nu mai calesti ceapa, adauga in compozitie verdeata proaspata, si nu-i nevoie sa pui bulion in carne iar inainte de a pune ardeii la fiert parpaleste-i la foc iute in 1-2 linguri de ulei intr-o cratita dupa care ii poti pune la fiert pe foc sau in cuptor(eu as recomanda cuptorul) cu putina boia si bulion iar la sfarsit poti ingrosa sosul cu o lingura de amidon alimentar dizolvat in putina apa, adaugi marar si patrunjel tocat si gata mancarea! P.S. Poti face capacele la ardei din felii de rosii sau poti folosi chiar capacele pe care le-ai decupat ale ardeilor; cartoful nu prea se potriveste cu mancarea asta.
Comentarii:
In compozitia ardeilor pun si morcov ras si ciupercute taiate cubulete mici dupa ce au fost oparite.,toata compozitia calita in putin ulei apoi umpluti ardeii si pus capacele din felii de rosii .ardeii ii calesc f. putin in 1-2 linguri ulei si ii asez in cratita . peste ei torn sosul facut separat dintr-o ceapa inabusita in o lingura ulei si apa si peste care pun 2-3 linguri de bulion sau 3-4 rosii decojite si taiate cubulete mici .si apoi completez cu apa calda pana aproape acoper ardeii. presar cimbru ,patrunjel si bag la cuptor cam 3/4 h
Dar de ce legume deshidratate? Avem proaspete, deocamdata...
Foarte interesant! Unde ati descoperit dom'le retetele astea? Fiindca trebuie sa distrugem sursa atator ineptii pe care le publicati de zile intregi!
Nu, nu, nu! Ceapa calita in compozitie? Rantas? De unde scoateti retetele astea mai fetelor? Banuiesc ca esti de prin Ardeal ca acolo se fac mancaruri atat de grele, dar ai putea de dragul sanatatii sa incerci si altfel si ai sa vezi ca se poate iar mancarea are un gust chiar mai bun. Asa ca incearca sa nu mai calesti ceapa, adauga in compozitie verdeata proaspata, si nu-i nevoie sa pui bulion in carne iar inainte de a pune ardeii la fiert parpaleste-i la foc iute in 1-2 linguri de ulei intr-o cratita dupa care ii poti pune la fiert pe foc sau in cuptor(eu as recomanda cuptorul) cu putina boia si bulion iar la sfarsit poti ingrosa sosul cu o lingura de amidon alimentar dizolvat in putina apa, adaugi marar si patrunjel tocat si gata mancarea! P.S. Poti face capacele la ardei din felii de rosii sau poti folosi chiar capacele pe care le-ai decupat ale ardeilor; cartoful nu prea se potriveste cu mancarea asta.
Cartof? împreuna cu orez?