Petitchef

Rata cu portocale

Asa cum am mai spus, rata este carnea mea preferata si as manca-o la orice ora, constat insa ca sunt multe persoane care se sperie de aceasta superba pasare, nu de aspectul ei exterior ci de modul in care ar trebui ea gatita. Pentru aceste persoane vreau sa spun ca este la fel ca orice alta pasare, inofensiva si dragalasa si mai mult te face sa te simti satul si fericit dupa ce ai mancat-o.

Felul principal
4 porții
35 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Rata se poate prepara taiata bucati sau intreaga, dupa ce o scoatem de la bait (inainte de bait o spalam) o stergem bine cu un prosop de hartie, si daca e bucati, rumenim bucatile intr-o tigaie pe aragaz, si cand are o culoare aramie frumoasa o scoatem deoparte daca e intreaga o bagam la cuptor intr-o tava cu unt si o parte din baitul in care a stat.
  • Pentru rata bucati, dupa ce am prajit-o intr-un craticior punem grasimea scursa de la ea, adaugam faina si amestecam,cand faina devine aurie,adaugam coaja rasa de la portocale si un pahar cu apa.

    Dupa ce a dat in clocot de cateva ori,adaugam si rata rumenita deja, sucul de la portocale si cognacul,asezonam cu sare si punem totul la cuptor unde lasam sa se faca incet… se verifica dupa 40-50 min si daca se rupe carnea usor este gata.
  • Pentru rata intreaga procedam la fel,facem sosul de portocale pe aragaz si il turnam apoi peste rata din cuptor.

    Simplu si de efect…la fel daca nu va place sosul de portocale se mai poate face si un sos de smochine care este delicios (eu il prefer celui de portocale) sau sosul de afine pe care il gasiti tot aici pe blog in sectiunea sosuri.

    Succes si…

    pofta mare!
  • Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com


Întrebări:




Comentarii:

10/01/2014

Pare buna

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Bunaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! La ce pot fi folosite cojile de portocale? La ce pot fi folosite cojile de portocale?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează