Rață cu orez

Rață cu orez
Felul principal
Ușor
1 h 15 m

e momentul pt o schimbare, inlocuim varza cu orezul...

Ingrediente

2

Preparare

Preparare15 min
Gătire1 oră
  • Aripile se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 25-30 minute.

    Orezul se alege de eventualele impurități.

    Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie și călim orezul 1-2 minute.

    Adăugăm legumele și amestecăm.

    Turnăm 500 ml apă și lăsăm să fiarbă încet până orezul absoarbe toată apa.

    Condimentăm cu sare și piper.

    Când aripile au fiert, se scot pe un platou. Se taie în două pentru a ne fi ușor să le prajim.

    Încingem o lingură de ulei într-o tavă și prăjim aripile pe ambele părți. (Punem un capac să nu sară și dăm tigaia de pe foc când le întoarcem).

    Când s-au rumenit bine presărăm boia iute peste aripi, stropim cu puțin vin alb.

    Amestecăm o lingură de bulion cu 50 ml apă și turnăm peste aripi.

    Lăsăm să fiarbă acoperit 5 minute pentru a se întrepătrunde aromele.

    Servim rața pe pat de orez și stropim totul cu sos.

    Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Mi-a placut faptul ca sunt prezentate toate detaliile in reteta,nu s-a omis nimic. Cat despre mancarica,foarte buna,insa eu nu urmez in totalitate retetele...mai adaug,mai scot din ingrediente... :D

am gătit această rețetă
abuz