Petitchef

Rață cu orez

e momentul pt o schimbare, inlocuim varza cu orezul...

Felul principal
2 porții
15 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Aripile se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 25-30 minute.

    Orezul se alege de eventualele impurități.

    Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie și călim orezul 1-2 minute.

    Adăugăm legumele și amestecăm.

    Turnăm 500 ml apă și lăsăm să fiarbă încet până orezul absoarbe toată apa.

    Condimentăm cu sare și piper.

    Când aripile au fiert, se scot pe un platou. Se taie în două pentru a ne fi ușor să le prajim.

    Încingem o lingură de ulei într-o tavă și prăjim aripile pe ambele părți. (Punem un capac să nu sară și dăm tigaia de pe foc când le întoarcem).

    Când s-au rumenit bine presărăm boia iute peste aripi, stropim cu puțin vin alb.

    Amestecăm o lingură de bulion cu 50 ml apă și turnăm peste aripi.

    Lăsăm să fiarbă acoperit 5 minute pentru a se întrepătrunde aromele.

    Servim rața pe pat de orez și stropim totul cu sos.

    Poftă bună!


Întrebări:




Comentarii:

14/01/2014

Mi-a placut faptul ca sunt prezentate toate detaliile in reteta,nu s-a omis nimic. Cat despre mancarica,foarte buna,insa eu nu urmez in totalitate retetele...mai adaug,mai scot din ingrediente... :D

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează