Racituri/piftie de porc
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Linte cu pulpa de porc
Preparare
Preparare20 min
Gătire40 min
- Carnea se curata, daca e cazul se parleste inainte, apoi se spala bine si se pune intr-o oala cu apa rece sa stea 30 minute. Se schimba apa din vas si se pune carnea la fiert.
- Apa trebuie sa fie suficient de multa incat sa acopere carnea de tot. Se pune sare si usturoi dupa gust si se pot pune si boabe de piper .
- Se fierbe la foc mic vreo 5-6 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. In timp ce fierbe, se degreseaza. Grasimea se aduna deasupra si se face ca opojghita. E bine sa indepartam grasimea.
- Se pune putina zeama intr-unvas si se lasa cateva minute in frigider. Daca s-a inchegat, inseamna ca raciturile sun gata. Se scoate carnea, se dezoseaza si se repartizeaza in vase mai mici, boluri, farfurii.
- Se strecoara zeama si se toarna peste carne. Se pun vasele in frigider si in scurt timp raciturile se incheaga.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
G
gogu,
04/02/2014
AM PUS prea multa carne , si totusi , am invatat ceva! Pariu ca data viitoare va fi prea multa zeama .
am gătit această rețetă
27/01/2014
Brava , urmatoarea data nu folosi morcov ca e prea dulce si pune ceva carne si macra , ca e mai sanatos