Petitchef

Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )

Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )
By Alice albinutza Am r?mas datoare cu o re?et?, f?cut? de mine în perioada Cr?ciunului. ?i pentru c? înc? afar? e vreme de iarn?, am zis c? merit? s? o postez totu?i. E vorba de ni?te bun?t??i numite r?cituri moldovene?ti, cunoscute prin alte zone drept piftie.
A?adar ingrediente:
picioare de porc, un buturel potrivit, urechi de porc morcov, p?trunjel, o ceap? mare, câ?iva c??ei de usturoi, doi cartofi sare, piper boabe, delikat
Se spal? bine picioarele, buturelul, urechile de porc ?i se pun întregi într-o oal? mare (de preferin?? o oal? înalt?). Zarzavatul, cartofii, usturoiul, ceapa se cur??? ?i se pun întregi la fiert împreun? cu produsele de porc. Se pune apoi sare, piper ?i delikat. Se pune ap? cât s? le acopere foarte bine, cam cu 7-8 cm deasupra lor. Se pune un capac tras pu?in deoparte de pe oal?, ?i se d? totul la foc mic, cât mai mic. Se las? a?a la fiert 5-6 ore, pân? ce toat? carnea se desprinde de pe oase. Nu se amestec? în oal? ?i nici nu se d? la foc mare. În caz contrar zeama se va tulbura ?i r?citurile nu vor mai fi limpezi.

Când aproape carnea s-a desprins de pe oase, se verific? zeama dac? se lipe?te sau nu, adic? dac? se gelific?. Se ia pu?in cu lingura de deasupra, din oal?, ?i se pune pe o farfuriu??, care se d? la rece verificând apoi starea acesteia. Dac? vi se pare c? nu se gelific? suficient, se poate dizolva repede în pu?in? zeam?, un plic de gelatin?. Se toarn? apoi gelatina dizolvat? peste întreaga cantitate ?i se mai las? 2 minute pe foc.
Când totul este gata se scoate carnea, cu grij?, s? nu se tulbure zeama. Se desface de pe oase ?i se pune în castronele, farfurii sau în ce vase se dore?te a se folosi. Peste acestea se strecoar? zeama cu polonicul, foarte încet. Se d? totul la rece, pân? a doua zi.
Poft? bun?!








Comentarii:

04/01/2014

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Felicia, 21/12/2017

Foarte bune si gustoase!

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Foarte bune!!!

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Buna

(0) (0) Abuz
18/10/2013

Super am facut si eu si a iesit super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează