By Alice albinutza Am r?mas datoare cu o re?et?, f?cut? de mine în perioada Cr?ciunului. ?i pentru c? înc? afar? e vreme de iarn?, am zis c? merit? s? o postez totu?i. E vorba de ni?te bun?t??i numite r?cituri moldovene?ti, cunoscute prin alte zone drept piftie.
A?adar ingrediente:
picioare de porc, un buturel potrivit, urechi de porc morcov, p?trunjel, o ceap? mare, câ?iva c??ei de usturoi, doi cartofi sare, piper boabe, delikat Se spal? bine picioarele, buturelul, urechile de porc ?i se pun întregi într-o oal? mare (de preferin?? o oal? înalt?). Zarzavatul, cartofii, usturoiul, ceapa se cur??? ?i se pun întregi la fiert împreun? cu produsele de porc. Se pune apoi sare, piper ?i delikat. Se pune ap? cât s? le acopere foarte bine, cam cu 7-8 cm deasupra lor. Se pune un capac tras pu?in deoparte de pe oal?, ?i se d? totul la foc mic, cât mai mic. Se las? a?a la fiert 5-6 ore, pân? ce toat? carnea se desprinde de pe oase. Nu se amestec? în oal? ?i nici nu se d? la foc mare. În caz contrar zeama se va tulbura ?i r?citurile nu vor mai fi limpezi.
Când aproape carnea s-a desprins de pe oase, se verific? zeama dac? se lipe?te sau nu, adic? dac? se gelific?. Se ia pu?in cu lingura de deasupra, din oal?, ?i se pune pe o farfuriu??, care se d? la rece verificând apoi starea acesteia. Dac? vi se pare c? nu se gelific? suficient, se poate dizolva repede în pu?in? zeam?, un plic de gelatin?. Se toarn? apoi gelatina dizolvat? peste întreaga cantitate ?i se mai las? 2 minute pe foc.
Când totul este gata se scoate carnea, cu grij?, s? nu se tulbure zeama. Se desface de pe oase ?i se pune în castronele, farfurii sau în ce vase se dore?te a se folosi. Peste acestea se strecoar? zeama cu polonicul, foarte încet. Se d? totul la rece, pân? a doua zi.
Poft? bun?!
Comentarii:
Ok
Foarte bune si gustoase!
Foarte bune!!!
Buna
Super am facut si eu si a iesit super