Carnea spalata bine se pune la fiert in apa rece, cca 4 litri si se spumeaza in momentul cand incepe sa fiarba.
Apoi se adauga zarzavatul curatat, spalt si taiat mare, se potriveste de sare,se presara si cateva boabe de piper si lasam sa fiarba ,la foc domol,pana scade la jumatate si carnea este bine fiarta.
Se scoate cu o spumiera zarzavatul si carnea, se potriveste, dupa gust, de sare si usturoi.
Se strecoara zeama printr-o sita fina. Se pregatesc farfuriile, se pune carnea curatata de pe os, morcov taiat rondela (si cateva frunze de patrunjel).
Apoi se toarna zeama, cat sa acopere carnea. Daca supa este prea grasa, se poate aduna din grasime, luand cu polonicul pelicula grasa de deasupra.
Se poate presara deasupra boia dulce sau iute, dupa preferinta, de ardei.
Se ladsa cateva ore sa se inchege bine, in incaperi racoroase.
Comentarii:
Este f buna si eu am un cocos de casa de vreo 4kg si voi face si eu piftie abia astept sa vad cum imi iese mie.Multumesc de reteta!
Foarte buna am facut si eu -traditie de la bunica din Tulcea
Si retete simple ca fasole batuta sau lapte cu orez sunt bine de postat pentru cei foarte incepatori in ale gatitului.
Foarte bine arata