Se spala dovlecei, se taie capetele, apoi se taie in romdele. Intr-o tava de quiche sau de tarta, de 26 cm în diametru, se unge cu unt si se intinde aluatul de foietaj. Se acopera in cercuri de dovlecei taiati rondele.
Se alterneaza cu prajul taiat julien, cu ardei se taie in rondele, si cu patrunjelul tocat. Se repeta iar cu dovlecei, ardei, praz pana se termina.
Ouale se bat cu un tel, nu tare. Se incorporeaza smantana, menta, oregano, sarea, piperul. Se toarn amestecul peste dovlecei. Se coace timp de 35 de minute. Se serveste imediat cu salata verde si un sos tartar.
Din experienta proprie pot spune ca dovlecelul dat pe razatoarea mare si stors bine, va elimina zeama care se elimina destul de abundent din cel taiat rondele.
Comentarii:
Din experienta proprie pot spune ca dovlecelul dat pe razatoarea mare si stors bine, va elimina zeama care se elimina destul de abundent din cel taiat rondele.
Nu cred ca ajung 30 min pt ca dovlecei sa se inmoaie.
Arata superb si cred ca este super tare/
Ffffffff buna